Bence DDR4 sistem diz. 165Hz bir monitör al. Arabanı altına koy. Sistem ertele 1-2 yıl sonra al.

@Ayhan Dönmez RAM hangisi? 150k sistem daha uygun toplanabilir parça seçmek ve 2.el ilerlesek daha iyi rakamlar çıkar.

RAM ve SSD'lerin fiyatı zaman ilerledikçe düşmeyecek, artacak. Ne kadar erken o kadar iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam memuriyetiniz hayırlı olsun. (Darısı bana) Yani 200K sistem güzel hayalinizde var mış ama beklenecek gibi değil. Ben olsam bütçeyi biraz düşürüp 2K çözünürlük tabanlı bir sistem alıp üstüne araba parası biriktirirdim. Bende asgari ücretli bir yerde başladım mesela aklımda gaming laptop vardı fiyat bir tavan benim iş imkansızlaştı bende iş laptopuna kaydım.

Bir insanın 200.000TL'lik bilgisayara neden ihtiyacı olsun? Sen bana oynayacağın oyunları söyle ayarlarım.
Hocam tamamiyle isteklerim doğrultusunda oluşturduğum bir sistem. Yoksa orta segment bir sistem de toplayabilirim fakat beni tatmin edeceğini zannetmiyorum.

RAM CL26 1.4V EOL. Anakart X870E Dark Hero. DDR5 mantıklı, 9850X3D uygun olur.
Anakart sanırım X870E-E olacak hocam. CL26 ram alıp O.C yapmak için yeterli gelir sanırım bu anakart dimi.

Hocam memuriyetiniz hayırlı olsun. (Darısı bana) Yani 200K sistem güzel hayalinizde var mış ama beklenecek gibi değil. Ben olsam bütçeyi biraz düşürüp 2K çözünürlük tabanlı bir sistem alıp üstüne araba parası biriktirirdim. Bende asgari ücretli bir yerde başladım mesela aklımda gaming laptop vardı fiyat bir tavan benim iş imkansızlaştı bende iş laptopuna kaydım.
Çok teşekkür ederim. Darısı başınıza.

Arkadaşlar aklıma takılan bir konu var. Sizlerin fikrini almak istedim.

Durum şöyle yeni devlet memuru olarak atanıp göreve başladım. Ve atanmadan öncesinde bugünlerin hayalini kurup kendime sistem dizme planları yapmıştım. Hatta alacağım parçaları bile netleştirip Akakçe'de kendime liste yaptım.

Sistemin fiyatı 150 bin lira kasa + 50 bin de monitör parası Total'de 200 bin lira. Bu parayı şu an verebilirim fakat ailem bilgisayar işini bir tık erteleyip ilk öncelik olarak araba al diyorlar. Ama diğer yandan da bu sisteme ihtiyacım var yani. Çünkü yıllardır hep bunun hayalini kurmuştum. Aslında şu ankiraladığım ev çalıştığım yere 5 dakika yürüme mesafesinde fakat yine de araba her türlü lazım oluyor yani.

Kafam çok karışık. Yerimde olsaydınız ne yapardınız? Çok merak ettiğim için sormak istedim sizlere. Yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.

RAM ve SSD krizi var şu an harbi çok fazla bekleyebilirim derseniz mantıklı fakat 2-3 yıl beklemem derseniz isstem toplayın derim ekstra olarak 200k yerine biraz daha bütçeyi azaltarak oyunlara daha fazla bütçe ayırabilirsin.