tylerdurden3

Başarılı
Merhaba dostlar, yeni bir sistem topladim 1 2 haftadir kullanmaktayim.
Sizlere sorum su olacak: Sistem yuk altindayken PSU'dan herhangi bir cizirti sesi veya sistemin geri kalan kompanentlerinden herhangi bir cizirti sesi gelmesi normal mi (nereden geldigini tam olarak cozemedim )? Sistemin tum kablolari dogru montajlanmis herhangi bir kablo vs fana temas etmiyor ancak nedense bir cizirti sesi var ve bu beni urkutmuyor degil. Ekonomik anlamda sikintili bir donemdeyken bu sistemi toparladim ve bozulmasini istemiyorum.

Daha once boyle bir problem yasayan arkadaşlar bilgilerini benimle paylasirsa gercekten mutlu olurum.
Sistemim ise i5 14400F, RX 7700XT, 32 GB DDR5 RAM ve 750W 80 Plus Gold

1.5 senedir benim ekran kartimda (2060 Super) bu ses var. Sorun cikartmiyor sadece bu sesi duyuyorsun cok yuksek ayarlarda 🥲
Kart yeni ise iade etmeyi deneyin.

Karti alali 13 gun oldu Amazon'dan aldim
Peki karti yeniden sipariş ettigimde takdirde ayni problemi alacak miyim bir fikrin var mi?

Peki o sesin cikmasinin teknik anlamda bir aciklamasi var mi?
Belki duzeltilebilir bir şeydir.
Teknik aciklamasi Coil Whine’dir.

Sizinkisi tamamen sansizlik olmus hocam. Eger GPU olduguna eminseniz bazi videolarda bu sorunlarin tamir yardimiyla duzeltigini gosteren videolar icerikler var. Ama taze ve garantisi dolmamis bir ekran kartini yerinizde olsam iade ederdim. Bilindik bir markanin ayni modelinden alirdim.

Teknik aciklamasi coil Whine'dir.

Sizinkisi tamamen sansizlik olmus hocam. Eger GPU olduguna eminseniz bazi videolarda bu sorunlarin tamir yardimiyla duzeltigini gosteren videolar icerikler var. Ama taze ve garantisi dolmamis bir ekran kartini yerinizde olsam iade ederdim. Bilindik bir markanin ayni modelinden alirdim.

Kart bu hocam ASUS yani neticesinde daha bilindigi ne var ?

Cw dediginiz olay ne tam olarak bilmiyorum peki bu kotu bir şey mi ileride problem yaratabilecek bir durum mu?

Bobinlerin yetersiz/kalitesiz kullanılmasından kaynaklı bir durum. Bobinlerden geçen akım bu sesi çıkartıyor. Her kartta bulunur. Faz sayısı yüksek modellerde daha az rastlanır. Kaliteli ürünlerde daha az ses çıkardığı için duyulamayabilir. Bazı kartlarda 1000 FPS de ses yaparken bazı kartlarda 100 FPS de yapabilir. Şansa bağlı boşta masaüstü kullanımında bile denk gelebilir. ASUS en çok cw çıkan markadır. Bilgisayara zararı yoktur. İleride bu ses artabilir, azalabilir veya sabit kalabilir. Garanti sesin şiddetine göre değişim/iade yaparlar. ASUS bu konuda çoğunlukla yardımcı olmuyor. Garanti yardımcı olmazsa tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekiyor. Yalnız bu konuda şöyle bir kısıtlama var ürünü aldıktan ilk 6 ay içerisinde bu hakka sahipsiniz. 6 ay dolduktan sonra garantiye gönderdiğiniz firmanın insafına kalırsınız.