EmirEffect

Çalışkan
Selam, yeni sistemimi topladım ve ihtiyacım olan uygulamaları kurdum. Fakat bugün görev yöneticisine baktığım zaman oyun vb. uygulamalar açık olmadan yaklaşık 18 GB RAM kullanımıyla karşılaştım. Belirtmem gerekiyorsa, Razer kulaklığım için THX Spatial, Razer farem için Synapse 4 yazılımını çalıştırıyorum. Sorunun neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat anormal olduğunun farkındayım. Aşağıda örnek ekran görüntüleri bırakıyorum. Bu konuda ne yapmalıyım?

Ekran görüntüsü 2025-11-20 212355.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-20 212934.webp

Fakat bugün görev yöneticisine baktığım zaman oyun vb. uygulamalar açık olmadan yaklaşık 18 GB RAM kullanımıyla karşılaştım.
Oyun açmışsın işte. Stardew Valley açık, yanı sıra birçok uygulama da açık. Hepsi RAM kullanıyor. Ne var ne yok kapat öyle bak.

Uygulamalar ve oyun açık olmadan 18 GB diyorsun, attığın görselde açılmadık uygulama yok hocam...

Oyun açmışsın işte. Stardew Valley açık, yanı sıra birçok uygulama da açık. Hepsi RAM kullanıyor. Ne var ne yok kapat öyle bak.

Uygulamalar ve oyun açık olmadan 18 GB diyorsun, attığın görselde açılmadık uygulama yok hocam...
Stardew açtıktan sonra 20GB civarına dayandı ve Chrome'da sadece 2 sekme açık ama 21 yazıyor, anormal geldiği için telaş ettim ama sorun yok diyorsanız içim rahatladı teşekkür ederim.

Stardew açtıktan sonra 20GB civarına dayandı ve Chrome'da sadece 2 sekme açık ama 21 yazıyor, anormal geldiği için telaş ettim ama sorun yok diyorsanız içim rahatladı teşekkür ederim.
Anormal olduğunu düşünmüyorum açıkçası. RAM'in kullanılması da sorun olmaz hocam. Kullanılmak için var zaten 😄

İçinin rahat etmesi adına ne var ne yok kapat istersen, o şekilde de bak. Minimum düzeye inmesi lazım.