Onursandros

Becerikli
Dün Armoury Crate yükledim ve başıma gelmeyen kalmadı. Binbir türlü mavi ekran yiyip duruyorum. Güvenli modda yiyorum, BIOS'ta yiyorum, masaüstüne geliyor 10 saniye sonra yine mavi ekran yiyorum. MEMORY_MANAGEMENT hatasından tut, win32kbase.sys'ye kadar hata aldım 5 saat içinde. Yapmak istediğim tek şey ise Armoury Crate yazılımından Fenerbahçe maçına özel klavyemi sarı-lacivert RGB yapmaktı. Yardım edebilir misiniz?

Yanlış yapmadıysam minidump dosyaları da burada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile hiç PC'yi kapatmadan test gerçekleştir ve işlem Pass yazarsa veya error code alırsan ekran görseli gönder.
Ardından HD Tune ile error scan testi gerçekleştir "quickly scan" işaretlemeden.

Bu hata RAM hatası lakin NFTS.sys olarak bildiri olabilir SSD üzerinde her iki testide gerçekleştir.

Alırsın çünkü mavi ekran hatasıyla bozuk Windows dosyaları arasında genelde 0 ilişki var.

RAM testi yaptın mı? Memtest86 ile bir test yap.

Dediklerinizi yaptığımda bilgilendireceğim.
Şu an zar zor Memtest'i flaşladım ırql_notless_or_equal hatası verip durdu.

Dediklerinizi yaptığımda bilgilendireceğim.
Şu an zar zor Memtest'i flaşladım ırql_notless_or_equal hatası verip durdu.

Şu an Memtest dondu. Ciddi ciddi dondu.

Anakartım BIOSTAR B650mt sanırım Update'den sonra bu oldu manuel Update paylaşmıyorlar ben de Smart Update'den updateledim bundan ötürü olma ihtimali var mıdır?

Son düzenleme:
@Onursandros

BIOS ayarlarınıza girip RAM frekans değerlerinizi 2133 MT/s hıza sabitleyin. Bu şekilde Windows ortamına ulaşın OCCT ile RAM testi gerçekleştirin. Yine çökme meydana gelirse. Anakart RAM slotuna 1 tane RAM takın, bu şekilde deneyin.

Yine hata alırsanız diğer RAM'inizi slota takın deneyin yine hata gelirse bellekleriniz bozulmuş demektir.

Memtest'i yaptım dediğiniz gibi dört testin ikisini bitirdikten sonra
Hata burada. 4 test varsa 4 test yapman lazım. Kalan ikisi boşa değil. Biraz sürecek sabret, geldiğinde kocaman Pass yazıyorsa RAM değil.

MemTest’i, diskinize Ubuntu flashlayıp, Ubuntu GRUB ekranından yapmak da mümkün bu arada.

xmpyi açıp rami 3600mhze çektim ve memtesti flaşladım şuan 4 testin 3ü bitmiş durumda onu bekliyorum.

Testi başlatmadan XMP'yi kapattım ama.

Şu an test bitti bir şey yok sanırım.

Dosya Ekleri

• IMG_20250828_140419.webp
    IMG_20250828_140419.webp
    163,6 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:

Dosya Ekleri

• IMG_20250828_141040.webp
    IMG_20250828_141040.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 41
  • IMG_20250828_141030.webp
    IMG_20250828_141030.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20250828_141202.webp
    IMG_20250828_141202.webp
    938,2 KB · Görüntüleme: 37
Tek slotta 6000 MHz olarak ayarlayıp çalıştırır mısın?

Anakartının desteği mevcut XMP / EXPO olarak görünüyor ve RAM'de uyumlu bir sorun yok lakin 6000 MHz değerine alınca sistem çöküyor sanırım RAM'lerin 1 tanesi bozuk veya ikiside.

Minidump dosyandaki fffff900 argümanı, hatanın grafik noktasında meydana geldiğini de gösterir. Belki de bir Overlay yüzünden, belki de ArmouryCrate Overlay kullanıyor. Ondan Win32K alıyorsun. Win32KBase dediğin yer kernel seviyesinde çalışan sürücülerin olduğu yer, Overlay'lar kolayca burasıyle interfere olabilir. Ya da bilmediğimiz bir şekilde bozuyor sistemi bu uygulama.

Yeni indirdiğin yazılımı kaldırman lazım, bunun için bir kaldırma sihirbazı kullan ki arkada bir dosya kalmasın. İndirip kurduğun programdan memnun kişi sayısı yok. Ya performans sorunu yaşamışlar ya da senin gibi sitem çöküntüleri. Sonra DDU ile grafik sürücünü safe mod ile bir sil yükle her ihtimale karşı. RAM'ler temiz duruyor.

Tek slotta 6000 MHz olarak ayarlayıp çalıştırır mısın?

Anakartının desteği mevcut XMP / EXPO olarak görünüyor ve RAM'de uyumlu bir sorun yok lakin 6000 MHz değerine alınca sistem çöküyor sanırım RAM'lerin 1 tanesi bozuk veya ikisi de.

Dizerken dikkat ettim zaten sorun olmaması için RAM'ler bozuk mu bilmiyorum kurcalamayada açıkçası korkuyorum çıkartıp takmaya falan.

Minidump dosyandaki fffff900 argümanı, hatanın grafik noktasında meydana geldiğini de gösterir. Belki de bir Overlay yüzünden, belki de ArmouryCrate Overlay kullanıyor. Ondan Win32K alıyorsun. Win32KBase dediğin yer kernel seviyesinde çalışan sürücülerin olduğu yer, Overlay'lar kolayca burasıyle interfere olabilir. Ya da bilmediğimiz bir şekilde bozuyor sistemi bu uygulama.

Yeni indirdiğin yazılımı kaldırman lazım, bunun için bir kaldırma sihirbazı kullan ki arkada bir dosya kalmasın. İndirip kurduğun programdan memnun kişi sayısı yok. Ya performans sorunu yaşamışlar ya da senin gibi sitem çöküntüleri. Sonra DDU ile grafik sürücünü safe mod ile bir sil yükle her ihtimale karşı. RAM'ler temiz duruyor.
çoktan kaldırdım o uygulamayı asusun uninstall tooluyla

Dizerken dikkat ettim zaten sorun olmaması için RAM'ler bozuk mu bilmiyorum kurcalamayada açıkçası korkuyorum çıkartıp takmaya falan.

Çoktan kaldırdım o uygulamayı ASUS'un uninstall tooluyla.

Söylemeyi unutmuşum PC her açıldığında disk checking yapıyor ve şu an ilk kez sorunsuz yaptı ve açıldığında critical process died deyip mavi ekran yedi tam şu an.

Son düzenleme: