Onursandros

Becerikli
Dün Armoury Crate yükledim ve başıma gelmeyen kalmadı. Binbir türlü mavi ekran yiyip duruyorum. Güvenli modda yiyorum, BIOS'ta yiyorum, masaüstüne geliyor 10 saniye sonra yine mavi ekran yiyorum. MEMORY_MANAGEMENT hatasından tut, win32kbase.sys'ye kadar hata aldım 5 saat içinde. Yapmak istediğim tek şey ise Armoury Crate yazılımından Fenerbahçe maçına özel klavyemi sarı-lacivert RGB yapmaktı. Yardım edebilir misiniz?

Yanlış yapmadıysam minidump dosyaları da burada.

Son düzenleyen: Moderatör:
GameGaraj ile iletişime geç sistem EXPO / XMP profillerini aktif yapınca sistem çöküyor ve elindeki .DMP dosyasını, aldığın mavi ekran hatasını video olarak çek arşivle ilgili firmaya bildir.

Söylemeyi unutmuşum PC her açıldığında disk checking yapıyor ve şu an ilk kez sorunsuz yaptı ve açıldığında critical process died deyip mavi ekran yedi tam şu an.
Onun da minidump'ını at bakalım.

İşin kötüsü EXPO ve XMP'yi açmayınca da çöküyor.😀
O Expo'dan değil, olsaydı önceden verirdi problemi. İndirdiğin program sonrası olmuş. Bence kernel seviyesinde çalışan sürücüler kaynaklı. Ben olsam şu an basmıştım formatı.

Onun da Minidump'ını at bakalım.

O EXPO'dan değil, olsaydı önceden verirdi problemi. İndirdiğin program sonrası olmuş. Bence kernel seviyesinde çalışan sürücüler kaynaklı. Ben olsam şu an basmıştım formatı.

Format atsam düzelir mi ki onu düşündüm ama mavi ekran verip duruyor formatta sırasında da verir korkusu var.

Onun da Minidump'ını at bakalım.

O EXPO'dan değil, olsaydı önceden verirdi problemi. İndirdiğin program sonrası olmuş. Bence kernel seviyesinde çalışan sürücüler kaynaklı. Ben olsam şu an basmıştım formatı.

Bütün dumpları attım zaten ya onları da zar zor PC'de WhatsApp'ım açıkmış oraya atıp alabildim.

Format atsam düzelir mi ki onu düşündüm ama mavi ekran verip duruyor formatta sırasında da verir korkusu var.

Bütün dumpları attım zaten ya onları da zar zor PC'de WhatsApp'ım açıkmış oraya atıp alabildim.
O kadar sık mı mavi ekran veriyor gerçekten? Ve BIOS'ta da mavi ekran veriyor demiştin değil mi?

O kadar sık mı mavi ekran veriyor gerçekten? Ve BIOS'ta da mavi ekran veriyor demiştin değil mi?

Evet hatta az önce BIOS'ta Advanced yazıları falan bozuldu sanki düşük bütçeli korku oyunu jumpscareı gibi oldu.

Evet hatta az önce BIOS'ta Advanced yazıları falan bozuldu sanki düşük bütçeli korku oyunu jumpscareı gibi oldu.

Çöktüğü için oldu tabii de bilmiyorum bana RAM'leri anakarta takılı gelmişti gelirken darbeden bozulmuş olabilir belki.

O zaman benim yukarıda dediğimi unut. Win32KBase'de bulunan dosyalar BIOS aşamasında devrede değildir. Kernel başlamıyor BIOS'ta çünkü. RAM'leri tek tek denedin mi?

Eline bir tane RAM al, önce birinci slota takıp dene. Sonra anı RAM'ı ikinci slota tak dene. Eğer iki slotta problem devam ederse tuttuğun RAM sıkıntı, diğer RAM'i dene. Yok proplem olmuyorsa diğer RAM ile yap aynısını.

Aklıma başka bir şey gelmiyor.

O zaman benim yukarıda dediğimi unut. WIN32KBASe'de bulunan dosyalar BIOS aşamasında devrede değildir. Kernel başlamıyor BIOS'ta çünkü. RAM'leri tek tek denedin mi?

Eline bir tane RAM al, önce birinci slota takıp dene. Sonra anı RAM'ı ikinci slota tak dene. Eğer iki slotta problem devam ederse tuttuğun RAM sıkıntı, diğer RAM'i dene. Yok proplem olmuyorsa diğer RAM ile yap aynısını.

Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Vatana gidip baktırmayı düşünüyorum RAM'lerede garantiden çıkarırlar diye uğraşasım gelmiyor şimdilik gamegaraja yazacağım olmadı yeni RAM'ler alıp deneyeceğim.

@Onursandros

Pass alıp bozulan çok RAM gördüm.

Son olarak şunu dener misin?

RAM voltajını manuel olarak 1.5v getir bir de böyle test et bakalım.

Voltaj ayarı yok sanırım bu anakartta görmedim bayağı gezindim de.