Relapse 22

Üstün
Yer
Antalya
İyi geceler arkadaşlar, sistemimde ekran kartı veya PSU bölgesinden çok nadiren, anlık bir "çıt" sesi geliyor. Klasik bobin sesi (coil whine) gibi sürekli değil, tamamen rastgele zamanlarda tek bir tık şeklinde oluşuyor. Ağır stres testleri yaptım fakat yük altındayken sesi tetikleyemedim.

Isınma ve soğumaya bağlı parçaların genleşmesi veya PSU rölesi kaynaklı olabilir mi? Benzer durum yaşayan veya tespit yöntemi önerisi olan var mı?

Muhtemelen sistemin ısınma ve soğumasıyla oluşan bir ses. Akşamları sistemi kapattıktan sonra benimde monitörümden bir kaç kez geliyor.

Genleşmedir. Röle her PSU'da ses yapmaz açılırken ve kapanırken yapar mekanikse eğer.

Ben de öyle düşünüyorum açıkçası, coil whine olsa yük altına girdiğinde zaten bas bas bağırırdı. Coil whine sesini ve yapısını gayet iyi bildiğim için stres testinde tık bile demeyince şüphelenmiştim.

Muhtemelen sistemin ısınma ve soğumasıyla oluşan bir ses. Akşamları sistemi kapattıktan sonra benim de monitörümden birkaç kez geliyor.

Ben de açıkken geliyor.

Sistemin aktif olduğu süreç boyunca sıcaklığı değişkenlik gösteren bir parça mevcut ise ondan kaynaklıdır. Bu herhangi bir parça olabilir, kasadaki ısı akışı, parçaların çalışma süreci vesaire bunu değiştirebilir. Sistemi etkileyen bir şey olsa her ses geldiğinde performansa etki edecek bir şey yaşardınız diye düşünüyorum.