Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Ana sistemimde LoL oynamak istemiyorum anti-cheat olaylarından dolayı. Elimde 128 GB'lık bir SSD var. Buna bir tane daha Windows 10 kursam, sadece LoL oynamak için 2. sisteme geçeceğim zaman BIOS'tan 2. diskin başlaılmasını seçip o OS i kullanabilir miyim?

Çözüm
Ana sistemimde LoL oynamak istemiyorum anti-cheat olaylarından dolayı. Elimde 128 GB'lık bir SSD var. Buna bir tane daha Windows 10 kursam, sadece LoL oynamak için 2. sisteme geçeceğim zaman BIOS'tan 2. diskin başlaılmasını seçip o OS i kullanabilir miyim?

Evet yapabilirsiniz. 128 GB'lik olana normal USB ile kurduktan sonra eğer 128 GB'lik olandan boot edilmesini istiyorsanız EasyBCD kullanarak 128 GB'lik olan diskin Boot'una ana diskinizi ekleyip kullanabilirsiniz. Ya da 128 GB'lik olana kurduktan sonra yine USB kullanarak önceki kurulumun Boot'unu tekrar oluşturup yapabilirsiniz. Winntsetup ile kurmak da başka seçeneklerden birisi.
Kurarsın. Hatta birini 11 yap, diğeri 10 olsun. Böylece anlaşılır.

Evet yapabilirsiniz. 128 GB'lik olana normal USB ile kurduktan sonra eğer 128 GB'lik olandan boot edilmesini istiyorsanız EasyBCD kullanarak 128 GB'lik olan diskin Boot'una ana diskinizi ekleyip kullanabilirsiniz. Ya da 128 GB'lik olana kurduktan sonra yine USB kullanarak önceki kurulumun Boot'unu tekrar oluşturup yapabilirsiniz. Winntsetup ile kurmak da başka seçeneklerden birisi.

Çözüm
Kurarsın. Hatta birini 11 yap, diğeri 10 olsun. Böylece anlaşılır.

11 kullanmak istemiyorum hocam. İkisini de Windows 10 yapacağım. Farklı diskler zaten karıştırmam zor.

3. parti bir program kullanmadan sadece 2. diske Windows 10 kursam da olur değil mi?

Kurulum ekranında karıştırmadığım sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum :D.
Tamamdır. En kötü kurulum medyası ile tekrar EFI partition oluşturursunuz ana disk için.(Önceki mesajda belki olurda yanlışlıkla ana EFI partition silinir diye demiştim, şimdi EFI partition oluşturma kısmını da ekleyeyim dedim. :D)