Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesffn

Çalışkan
Merhaba,

Bilgisayarımda SATA SSD kullanırkan sorun yaşamıyorum herhangi bir mavi ekran sorunu olmuyor ama NVMe M.2 ve SATA M.2 kullandığımda Windows kurulumu sırasında Microsoft hesabına giriş yaparken hata veriyor ya da kurduktan sonra dosya kopyalarken boşta dururken indirme yaparken hataya düşüyor. Hata kodu: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ile birlikte ntoskrnl.exe gelmektedir. NVMe M.2 takınca ayar mı yapmam gerekli?
Yardımcı olur musunuz?

20260220_140211.webp

20260217_220351.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum işlemci kaynaklıymış, format atarken de boştayken de sorun yok, şu an kullanabiliyorum.
Tam sistem özelliklerini yazar mısınız? Ona göre de bakalım.

• MSI B450M-A Pro Max.
  • Ryzen 5 3500X.
  • 16 GB RAM.
  • RTX 2060.
  • İki farklı M.2 SSD var elimde.
  • Biri HP S700, biri de MZVLB512HBJQ-000H1 kodlu NVMe M.2.
Kullanırken hata kodu yaşamadığım SATA SSD de Toshiba TR200.

Bu kadar diskte sıkıntı olması düşük bir ihtimal. Formata rağmen düzelmezse donanımsal da olabilir. Bence sorunsuz olduğunu bildiğiniz farklı bir NVMe ile de deneyin. Yine de olmazsa anakarta yönelebiliriz.

Deneyebileceğim başka diskim yok maalesef.
Aklıma gelen yöntem, içinde Windows olmadan diski takıp yüksek boyutlu dosya yazdırıp hem anakartı hem de diski doğrulayabilir miyim? Veriyi yazarsa sorun yok olarak kabul edilebilir mi?
Son olarak BIOS'ta NVMe için yapılabilecek bir ayar var mı? Belki de varsa ondan dolayı hata alıyorum.
SATA SSD'ye Windows kurup NVMe'yi normal depolama alanı gibi gösterdim. İçerisinde 60 GB'lik dosya kopyalarken yine mavi ekran verdi. Sorun NVMe'yi takınca ortaya çıkıyor.
Yardımcı olabilecek yok mu?

Aklıma gelen yöntem, içinde Windows olmadan diski takıp yüksek boyutlu dosya yazdırıp hem anakartı hem de diski doğrulayabilir miyim? Veriyi yazarsa sorun yok olarak kabul edilebilir mi?
Son olarak BIOS'ta NVMe için yapılabilecek bir ayar var mı belki de varsa ondan dolayı hata alıyorum.

SATA SSD'ye Windows kurup NVMe'yi normal depolama alanı gibi gösterdim. İçerisinde 60 GB'lik dosya kopyalarken yine mavi ekran verdi. Sorun NVMe'yi takınca ortaya çıkıyor.

Son olarak BIOS'ta NVMe için yapılabilecek bir ayar var mı belki de varsa ondan dolayı hata alıyorum.

Sorunum işlemci kaynaklıymış, format atarken de boştayken de sorun yok, şu an kullanabiliyorum.

Çözüm