Sisteme yükseltme önerisi

Yer
Kaer Morhen
Her ay elime 3.000 TL geçiyor. Sistemimi aşağıya yazdım. Aklımda 3 yükseltme var: R5 5600, 3600 MHz RAM, 2K monitör. Bütçemden dolayı işlemci yükseltmek için işlemciyi, RAM için RAM'i, monitör için monitörü satıp bütçemi üzerine ekleyip satın alabilirim.

Alacağım parçalar hep ikinci el olacak, yüzde 99. Oyunlarda nadiren drop yiyebiliyorum ama neredeyse hiç rahatsız etmiyor. 2K monitör alırsam işlemcinin biraz düşük kalması önemsiz olacaktır artık. RAM'leri de 3600 MHz yapıp aradaki 600 MHz'nin yarattığı FPS kaybından kurtulmayı düşünüyorum. Ayda 1 yükseltme yapabilirim ve önceliklendirmek istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

Ryzen 5 3600 - B450M S2H - Gigabyte Eagle RX 6700XT - Corsair 2x8 3000 Mhz - Lexar NM610PRO 500GB - FSP Hydro K 700W

Son düzenleme:
Şimdi şöyle bir şey var, her ay 3 3 3 3 yükseltme yapmak yerine, direkt bekle sene basını, 12 ile DDR5 geç. Çünkü neden biliyor musun? İşlemci alacaksın, gidecek ona 3000-4000 lira en azından. Ek SSD istesen, anakart değişmek zorundasın, gitti ona da para. RAM arttırmak istesen, RAM fiyatları bir yana yine anakartın sana engel. Daha üst bir GPU istesen, PSU'n bu sefer alt kalıyor. Yani AM4 bir işlemci ile AM5 bir işlemci almanın sana reel farkı 500-1000 lira sadece aslında, aynı şekil anakartlarda da çok bir fiyat farkı yok. Sadece RAM'ler saçmalık, onda da elindekini elden çıkartıp tek 16'lık bir stick alırsın şimdilik, her türlü sistemin daha güçlü ve ileriye dönük olur zaten.

O yüzden tavsiyem, şu anda öyle bir yükselmeye yönelik bir plan çıkart ve acele etme, her ay 3 3 3 yatırım biraz parana yazık olur.

RAM'ler için de elindekini de sorunsuz 3600 yapabileceğini tahmin ediyorum. Çipleri ne?

Hocam bence anakart ve işlemci satılıp Intel'in anakart ve işlemci beraber satılan ürünlerine bakılmalı. 2. elde şu an indirim var 2 günlüğüne.

Hocam o imkansız maalesef. Nakit olarak alıyorum parayı ama kredi kartının asgarisini ödemek için alıyorum. Ay geçtikçe 300-500 azalıyor limiti. Zaten işe girdikten 3-4 ay sonra elimdekini satıp AM5 - 9060XT veya 5060Ti sistem toplayacağım. O yüzden DDR5 şu an gerek yok.

Hocam bence anakart ve işlemci satılıp Intel'in anakart ve işlemci beraber satılan ürünlerine bakılmalı. 2. elde şu an indirim var 2 günlüğüne.
Hocam o indirimden faydalanmak istiyorum o yüzden karar vermek istiyorum. En çok 2K monitör istiyorum gibi ama 500 TL indirimi de katarsak 4 bin liralık monitöre ihtiyacım var. Onu da bulamadım. Ayrıca AMD'nin önbelleğini de bırakmak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…