Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Ü

ÜçyüzGoneBeş

Ziyaretçi
Bir geceliğine sistemi termal macunsuz kullanmak sorun olur mu? Oyun oynamayacağım sadece YouTube, Netflix vs. kullanacağım. Zaten aşırı ısınınca sistem kendini kapatırsa tekrar açmam. Ne dersiniz? CPB kapatarak da kullanabilirim.

Çözüm
Termal macun ısının iletilmesini sağlayan bir araç aslında. Soğutucu yine işe yarayacaktır fakat termal macunlu hali kadar performans alamayacaksın. CPB kapatıp, işlemci en yüksek gücünü de %99'a çekip kullanırsan bir sıcaklık problemi yaşamayacağını düşünüyorum. Daha önce R3 3100 ile denedim ama o işlemci zaten çok ısınabilen bir işlemci değildi ve 2 saatliğine denemiştim. 15-20 dk kontrol edersin sıcaklıkları. Aşırı bir şey görürsen kapatırsın. Bir şey olmaz.
Bir geceliğine sistemi termal macunsuz kullanmak sorun olur mu? Oyun oynamayacağım sadece YouTube, Netflix vs. kullanacağım. Zaten aşırı ısınınca sistem kendini kapatırsa tekrar açmam. Ne dersiniz? CPB kapatarak da kullanabilirim.
Nebi İstanbul'da olsaydın gelir sürerdim benim elimde olan macunu. Fakat Ankara yazması işi bozuyor.

Hayır demek mantıklı olacaktır çünkü işlemciler güçlendikçe ısıları da artıyor, riske atmaya değmez. Örnek vermek gerekirsede kendim yanlış bir şekilde uyguladığım macun yüzünden boşta 70-80'lere çıktığını bile gördüm gereksiz yük bindirmek olur zarar verirsiniz.

İşlemci, ekran kartı gibi parçalar çok hızlı bir şekilde sıcaklıkları yükselip düşebilen parçalardır. Gözünüzü sürekli sıcaklık değerlerinde tutmalısınız. 80°'yi geçmemesine dikkat edin. Sıcaklık 100° olsa da çalışır mı çalışır, zarar görür mü görmez ama sağlıklı olmaz. Ömrü kısalabilir.

ÜçyüzGoneBeş, sorunuza verilen bir cevabı çözüm olarak işaretlemişsiniz, gerekirse bu seçimi değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.