Sistemin ESU güncelleştirmesi alıp almadığı nasıl kontrol edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Koneko Toujou
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 135

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi

Nasıl bakarım o güncellemeleri alıp almadığıma?

Nasıl bakarım o güncellemeleri alıp almadığıma?
ESU, Extended Security Updates demek. Yani uzatilmis guvenlik guncellemeleri. Destegi kesilen isletim sistemlerinde bir sure daha guvenlik icin onemli olan guncellestirmelerin alinmasini sagliyor.

Manuel olarak bu guncellestirmeleri senin etkinlestirmis olman lazim. En son resmi yoldan bunu etkinlestirmek ucretliydi. Ama alternatif bir yolla Microsoft Activation Scripts denen acik kaynak kodlu yazilimdaki TSForge yontemi ile de bedavaya etkinlestirebiliyorsun.

Mevcut olarak ESU'ya kayitliysan Windows Update ekraninda bunu belirten bir ibare cikar genelde.

@Koneko Toujou, su anda cihazin guvenlik guncellestirmelerini almiyor ve mevcut bulunan guvenlik yamalari da kurulu degil bu ss'e bakacak olursak.

"Simdi kaydolun" yazisina tiklamayi dene, bedavaya etkinlestirecek mi bakalim. Ucret falan sorarsa direkt asagida baglantisini paylasacagim yazilimla etkinlestir.

Ben zaten Windows'u ilk etkinleştirirken KMS yerine mas kullanmıştım. Ondan istemedi galiba.

Güncellemeler başladı

@Koneko Toujou, ondan olabilir evet. Windows'un etkinlestirilmis oldugunu gordugu icin ek ucret istememis olabilir. Kaydol gitsin, guvenlik guncellestirmelerini duzenli olarak kur. Guvenlik acisindan en onemlisi bu cunku.

Microsoft hesabına giriş yaptı ama ben yerel hesap kullanıyorum. Sistemde Microsoft hesabından çıksam herhangi bir şey gider mi?

Çıkış yaptım güncellemeler duruyor. Yenisi gelince gene girerim

Eki Görüntüle 254141
Mevcut kurulu guncellestirmelerin gidecegini dusunmuyordum zaten. Dedigin gibi yapabilirsin ama guvenlik guncellestirmesi tarihlerini kontrol etmen gerekir duzenli olarak. Ayda 1 falan geliyor zaten genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…