Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Bunlarin ikisi de second-opinion scanner. Yani ikincil tarama araci olarak kullaniliyor. Sistemde Pro-aktif koruma saglamiyor. Sonradan Custom scan yaparken de yakalayabilir fakat anlik koruma daha onemli bu tarz durumlarda.

Yine de eger Windows 10'un o surumunde ESU guncellestirmelerini aliyorsan o cihazin da enfekte olma riski bayagi dusuk. Bu tarz riskler daha cok artik guvenlik guncellemesi almayan, terk edilmis isletim sistemlerinde oluyor.

Nasıl bakarım o güncellemeleri alıp almadığıma?

Nasıl bakarım o güncellemeleri alıp almadığıma?
ESU, Extended Security Updates demek. Yani uzatilmis guvenlik guncellemeleri. Destegi kesilen isletim sistemlerinde bir sure daha guvenlik icin onemli olan guncellestirmelerin alinmasini sagliyor.

Manuel olarak bu guncellestirmeleri senin etkinlestirmis olman lazim. En son resmi yoldan bunu etkinlestirmek ucretliydi. Ama alternatif bir yolla Microsoft Activation Scripts denen acik kaynak kodlu yazilimdaki TSForge yontemi ile de bedavaya etkinlestirebiliyorsun.

Mevcut olarak ESU'ya kayitliysan Windows Update ekraninda bunu belirten bir ibare cikar genelde.

ESU, Extended Security Updates demek. Yani uzatilmis guvenlik guncellemeleri. Destegi kesilen isletim sistemlerinde bir sure daha guvenlik icin onemli olan guncellestirmelerin alinmasini sagliyor.

Manuel olarak bu guncellestirmeleri senin etkinlestirmis olman lazim. En son resmi yoldan bunu etkinlestirmek ucretliydi. Ama alternatif bir yolla Microsoft Activation Scripts denen acik kaynak kodlu yazilimdaki TSForge yontemi ile de bedavaya etkinlestirebiliyorsun.

Mevcut olarak ESU'ya kayitliysan Windows Update ekraninda bunu belirten bir ibare cikar genelde.
1780339981701.webp

@Koneko Toujou, su anda cihazin guvenlik guncellestirmelerini almiyor ve mevcut bulunan guvenlik yamalari da kurulu degil bu ss'e bakacak olursak.

"Simdi kaydolun" yazisina tiklamayi dene, bedavaya etkinlestirecek mi bakalim. Ucret falan sorarsa direkt asagida baglantisini paylasacagim yazilimla etkinlestir.

@Koneko Toujou, su anda cihazin guvenlik guncellestirmelerini almiyor ve mevcut bulunan guvenlik yamalari da kurulu degil bu SS'e bakacak olursak.

"Simdi kaydolun" yazisina tiklamayi dene, bedavaya etkinlestirecek mi bakalim. Ucret falan sorarsa direkt asagida baglantisini paylasacagim yazilimla etkinlestir.

1780340279121.webp

Ben zaten Windows'u ilk etkinleştirirken KMS yerine mas kullanmıştım. Ondan istemedi galiba.