sirloth

Üyecik
İyi Sosyaller herkese.

Yeni bir sistem topluyorum ve bütün bileşenleri ASUS ROG markasından yapıp yapmamak konusunda fikirlerinizi almak istedim.

Açıkçası bütçem yetiyor fakat bir konuda kabul ediyorum ki ASUS ROG ürünleri gerçekten fahiş fiyattan satılıyor. Yani diğer markalardan karışık şekilde aynı tarz bir sistem toplamak istediğimde belki de 50 bin TL cebimde kalacak. Fakat ROG ürünlerinin de kalitesini tartışmaya gerek yok.

Full ASUS ROG sistem dizmeye kalktığım zaman en çok canımı sıkan şey ekran kartı konusu.

Ekran kartı olarak şu an ROG 5080 almak istediğimde 90 bin lira civarına satılıyor. Fakat ben ROG 5080 Super beklemeyi düşünüyorum. Bu ekran kartı da muhtemelen minimum 110 binden satılacak. Bu fiyatlara çıktığım zaman 5090 ekran kartlarının giriş seviye modelleri alınabiliyor. Yani sırf ROG olsun diye 5080 Super'e extra para vereceğim fakat aynı fiyatlara 5090 gibi üst model alabiliyor olacağım. Giriş seviye 5090 da alınır mı? Gerçi orası ayrı bir tartışma konusu.

Her şeyi anlattım. Sizce değer mi böyle bir sistem dizmeye? Düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Marka takıntın yoksa gerek yok, Asus ROG evet çok kaliteli ama belli bir yerden sonra kalite değil isim satıyor bence. Ben Asus Tuf kullanıyorum, şahsen bir üst model başka marka kartı tercih ederdim.

Asus ROG 5090 155.000₺
INNO 3D 5090 117.000₺

Aradaki fark beni etiketlemez diyorsan hiç gerek yok, Asus al geç. Msi zaten 130 bin TL civarlarında.

Her parçada mantıklı olmayabilir. Ekran kartlarında daha düşük bütçede aynı performans ya da daha üst model bulunabilir. Aynı şekilde monitör, kasa, klavye, mouse. Renk senkronizasyonu takıntınız yoksa gerek yok bence.

Sırf ROG diye alınmaz. Bazı özellikleri veya kalitesi ilgini çekiyorsa alınır sallıyorum PSU alınabilir ama ekran kartını almazdım şahsen. Sallıyorum full ROG sistem yaptınız bundan 4 yıl sonra sisteminiz eskidi satıp yenisine geçmek istediniz. Millet diyecek ki size sizin ₺15.000'e aldığınız ROG anakart ile aynı özelliklere sahip muadili ₺10.000 o zaman ikinci eli ₺7.000 olur bana ROG'u ₺8.000'e verirsen alırım. Devasa bir zarar yani. Aynı marka sistem belki 1-2 hafta ilgini çeker ama devamında umursamayacağın bir özelliğe döner fazladan ₺50.000 ödediğin ile kalırsın.

Sırf ROG diye alınmaz. Bazı özellikleri veya kalitesi ilgini çekiyorsa alınır sallıyorum PSU alınabilir ama ekran kartını almazdım şahsen. Sallıyorum full ROG sistem yaptınız bundan 4 yıl sonra sisteminiz eskidi satıp yenisine geçmek istediniz. Millet diyecek ki size sizin ₺15.000'e aldığınız ROG anakart ile aynı özelliklere sahip muadili ₺10.000 o zaman ikinci eli ₺7.000 olur bana ROG'u ₺8.000'e verirsen alırım. Devasa bir zarar yani. Aynı marka sistem belki 1-2 hafta ilgini çeker ama devamında umursamayacağın bir özelliğe döner fazladan ₺50.000 ödediğin ile kalırsın.
İnanılmaz mantıklı bir açıklama yaptınız. Gözümden kaçan detayları bu mesajınızda farkettim. Çok teşekkür ederim. O halde şöyle yapalım , aşağıya bileşenleri yazsam , hangisi mantıklı bana söyler misiniz ? 4 adet bileşen var zaten. Anakart , psu , ekran kartı , sıvı soğutucu. Bu 4 bileşeni hem asustan hem de farklı markalardan 2 farklı şekilde ayarladım ben. Hangilerini tercih etmem konusunda yardımcı olur musunuz ? Aşağıya ekran görüntüsü atacam eğer yardımcı olurum derseniz.

Her parçada mantıklı olmayabilir. Ekran kartlarında daha düşük bütçede aynı performans ya da daha üst model bulunabilir. Aynı şekilde monitör, kasa, klavye, mouse. Renk senkronizasyonu takıntınız yoksa gerek yok bence.
AiO ve PSU ları inanılmaz overpriced.
@845 hocam bile 5090 alınıyorken sırf ROG olsun diye 5080 almazdı.
Marka takıntın yoksa gerek yok, Asus ROG evet çok kaliteli ama belli bir yerden sonra kalite değil isim satıyor bence. Ben Asus Tuf kullanıyorum, şahsen bir üst model başka marka kartı tercih ederdim.

Asus ROG 5090 155.000₺
INNO 3D 5090 117.000₺

Aradaki fark beni etiketlemez diyorsan hiç gerek yok, Asus al geç. Msi zaten 130 bin TL civarlarında.

Arkadaşlar siz de yardımcı olur musunuz rica etsem ? Şu mesajımı okumanız yeterli

''aşağıya bileşenleri yazsam , hangisi mantıklı bana söyler misiniz ? 4 adet bileşen var zaten. Anakart , psu , ekran kartı , sıvı soğutucu. Bu 4 bileşeni hem asustan hem de farklı markalardan 2 farklı şekilde ayarladım ben. Hangilerini tercih etmem konusunda yardımcı olur musunuz ? Aşağıya ekran görüntüsü atacam eğer yardımcı olurum derseniz.''