Sıvı soğutma değişimi sonrası bilgisayardan gelen cızz sesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cansux
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 171
  • Etiketler Etiketler
    sesi

cansux

Becerikli
Merhaba, sıvı soğutma değiştirdim; MSI MAG A13 360. Önceden böyle bir ses yoktu, yeni modeli taktıktan sonra başladı. Bazı kullanıcılar sesin bu sıvı soğutmadan geldiğini söylüyor ama emin de olamadım.

RDR 2 testimden örnek vereyim:

Cızz sesi oyun tam performanstayken var, fakat Esc’ye bastığım anda ses kesiliyor. Tekrar Esc’ye bastığımda ise devam ediyor. 60 FPS sabitleyince ses azalmakta, Esc’ye basınca ise yine tamamen durmakta.

Bu durum bana ekran kartından da gelebileceğini düşündürdü; fakat sıvı soğutmayı değiştirdikten sonra başlaması da sıvı soğutmadan mı acaba dedirtiyor. Düşünceleriniz neler?

Ekran kartım: ASUS TUF 9070 XT

Çok yüksek ihtimalle coil whine. Herhangi bir zararı yok. Sıvı soğutmadan olacağını sanmam. O kadar hızlı tepki vermez ses.

Çok yüksek ihtimalle coil whine. Herhangi bir zararı yok. Sıvı soğutmadan olacağını sanmam. O kadar hızlı tepki vermez ses.

Teşekkür ederim, ESC bastığım anda kesiliyor zaten. Ama sıvı soğutma değiştirdikten sonra başlaması da içimde bir şüphe oluşturdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, ESC bastığım anda kesiliyor zaten. Ama sıvı soğutma değiştirdikten sonra başlaması da içimde bir şüphe oluşturdu.

Dediğim gibi sıvı soğutmadan olacağını sanmam. O kadar hızlı tepki vermez. Coil whine değişken olduğundan dolayı çıkabiliyor saçma bir nedenden dolayı.

Hocam MSI Center’dan pompayı ve fanları %100’e çekip deneme yapın. Eğer bilgisayar boşta iken aynı “cızz” sesi çıkmıyorsa sorun sıvı soğutmadan değildir. Sonrasında fanları normale alıp Furmark gibi bir benchmark testi çalıştırın; testi durdurduğunuz anda ses kesiliyorsa kesinlikle ekran kartından geliyordur. Bunları yapın, sonuçlara göre cevap vereceğim.

Yaptım ses yok. Occt ile sadece işlemci testi yaptım %100 yük yine ses yok. Furmark ile ekran kartı testi yaptım ses yine gelmedi. Sadece oyunda geliyor esc basınca oyunu kapatınca falanda anında kesiliyor. Ekran kartından olduğuna emin gibiyim ama sadece sıvı soğutma ile aynı ana denk gelmesi biraz garip oldu benim için.

Oyun sırasında ekran kartı tam güç çektiği için bobinlerden yüksek akım geçiyor ve bu titreşim “cızz” sesini oluşturuyor. ESC’ye bastığında FPS aniden düşüyor ya da kart yükten çıkıyor, akım azalınca ses kesiliyor. 60 FPS’e sabitleyince sesin azalması da bunun coil whine olduğunu doğruluyor. Sorun ekran kartı.

Teşekkür ederim ben de öyle düşünüyordum ama sıvı soğutma muhabbeti yüzünden bi sorayım dedim konu açıp. Ses şuan aşırı rahatsız etmiyor umarım zamanla artmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…