demjr 41

Yetkin
Arctic Liquid Freezer 3 420 mm soğutucum var ve OCCT testinde 140 W çekip 95 derecelere ulaşıyor. Bilgisayarcı ters montaj yaptı fakat yine aynı watt'ı çekti ve aynı derecelerde seyretti. Biz de fanları intake yerine egzoz yapmaya karar verdik ama vakit kalmadığı için yarına aksadı. İşlemci R7 9800X3D.

Artics Liquid Freezer 3 420mm soğutucum var ve OCCT testinde 140W çekip 95 derecelere ulaşıyor. Bilgisayarcı ters montaj yaptı fakat yine aynı wattı çekti ve aynı derecelerde seyretti. Biz de fanları ıntake yerine egzoz yapmaya karar verdik ama vakit kalmadığı için yarına aksadı. İşlemci R7 9800X3D.

Egzoz olmalı.

Artics Liquid Freezer 3 420mm soğutucum var ve OCCT testinde 140W çekip 95 derecelere ulaşıyor. Bilgisayarcı ters montaj yaptı fakat yine aynı wattı çekti ve aynı derecelerde seyretti. Biz de fanları ıntake yerine egzoz yapmaya karar verdik ama vakit kalmadığı için yarına aksadı. İşlemci R7 9800X3D.

Isınan hava yükseldiğinden sıvı soğutma fanlarının egzoz olması daha iyi olur. Tabii ki diğer fanların yönü de önemli, klasik fan konumlandırması üzerinden konuşuyorum ben. 10-15 dk'lık testte fark olmayabilir ancak daha uzun kullanımlarda sıvının iyice ısınması ile fark ortaya çıkabilir.

Sıvı soğutmayı sağ panele koydum ve intake olarak gözüküyor, ne yapsan bilemiyorum doğrusu. Isınma sorunu radyötörün bozuk olmasından kaynaklı olabilir mi acaba?
1783449749120.webp

Hocam, kasanın yapısı biraz değişik olduğundan dolayı intake konumda şu an.

Son düzenleme:
Sıvı soğutmayı sağ panele koydum ve intake olarak gözüküyor, ne yapsan bilemiyorum doğrusu. Isınma sorunu radyötörün bozuk olmasından kaynaklı olabilir mi acaba?
Eki Görüntüle 263993

Kasa bu ise fanların yönü normal. İntake olması daha iyi olur o konumda. Montajın doğru olduğuna %100 emin miyiz? Fanların ve radyatör pompasının devrine bak. Hatta BIOS'tan radyatör pompasının devrini %100'e alabilirsin.

Kasa bu ise fanların yönü normal. İntake olması daha iyi olur o konumda. Montajın doğru olduğuna %100 emin miyiz? Fanların ve radyatör pompasının devrine bak. Hatta BIOS'tan radyatör pompasının devrini %100'e alabilirsin.
Hocam, montaj vesaire doğru ama bir yerde bir sıkıntı var, onu bulamıyoruz bir türlü.

Neyi yanlış yaptığımızı bende bilmiyorum.