tmas12

Gelişen
Pro B760M-P DDR4 anakartıma Masterliquid 240L Core ARGB Spectrum taktım ancak anakartımda pump fan ve ARGB girişlerinin olmadığını fark ettim. Ne yapmam gerekiyor? :(

Pump fan olani, eger sistem fan girislerini kullanmiyorsaniz buraya takabilirsiniz diye biliyorum daha sonra bios uzerinden ornek veriyorum SYS_FAN_1 portuna takiliysa bu portu CPU sicakligina gore ayarlayip cozebilirsiniz. Ve sitesinden baktigim kadariylada 1x RGB LED connector(JRGB) portu oldugu belirtilmis?

Pro B760M-P DDR4 anakartıma Masterliquid 240L Core ARGB Spectrum taktım ancak anakartımda pump fan ve ARGB girişlerinin olmadığını fark ettim. Ne yapmam gerekiyor? :(
normal pompalarda 4pin pwm altyapısı ile çalışır ancak sıvı soğutma pompaları sürekli devir değiştirmeye uygun değil pwm 4pin başlıkları sürekli fanın hızını işlemci sıcaklığına endeksler pompalar sürekli devir değiştirince daha hızlı arızalanıyor pump fan pompanın sürekli aynı hızda çalışmasını sağlıyor pompanın 4pin kablosunu herhangi bir fan başlığına takın biostan fan başlığını DC moda alın Tam hıza çekin argb için JRGB to JARGB Dönüştürücüler olması lazım kullanabilirsiniz anakartınızda JRGB Olması Gerek

Pump fan olani, eger sistem fan girislerini kullanmiyorsaniz buraya takabilirsiniz diye biliyorum daha sonra bios uzerinden ornek veriyorum SYS_FAN_1 portuna takiliysa bu portu CPU sicakligina gore ayarlayip cozebilirsiniz. Ve sitesinden baktigim kadariylada 1x RGB LED connector(JRGB) portu oldugu belirtilmis?
o JRGB yani 12V 4pin JRGB'e JARGB Takarsanız Ledler Patlar ikisi farklı şey JARGB 5V 3pin

JRGB portu olmuyormus calisma voltajlari farkliymis (Duzeltme)
JRGB to JARGB Dönüştürücüler Olması Lazım Sanırım Yoksa Bile ARGB Hublar var Kumanda Kontrollü