Çözüldü Sıvı soğutma kabloları nereye takılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zaferaytas

Çalışkan
Merhaba. Corsair H100 240mm sıvı soğutucu aldım. Anakartım ASUS H610M-K ARGB. Anakartta 3 adet fan girişi var: CPU fan, SYS_FAN. Sıvı soğutma için kablo nereye takılmalıdır. Herkes bir şeyler yazmış benim de kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kusura bakmayın @RecepBaltaş evet pek sağlıklı olmaz. Eğer pompanın devri sabit kalacaksa CHA_FAN'A takılı olsun. Radyatörün fanlarını da sıcaklığa göre, işlemci boştayken işlemci devrine göre fazladan ses yapmasın diye CPU_FAN'A takacağım doğru mu anladım?

Evet.
  • Pompa > CHA_FAN.
  • 2 radyatör fanı: Çoklayıcı ile > CPU_FAN.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim. İlgi ve alakanız yardımlarınız için. Hoşça kalın iyi akşamlar.

@RecepBaltaş dediğiniz gibi yaptım bütün bağlantıları yaptım ancak pompadan cızırtı sesi geliyor. Bu durum normal midir? Bilgisayarının kapağını takmadan test edeyim derken sesi fark ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…