Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zaferaytas

Çalışkan
Merhaba. Corsair H100 240mm sıvı soğutucu aldım. Anakartım ASUS H610M-K ARGB. Anakartta 3 adet fan girişi var: CPU fan, SYS_FAN. Sıvı soğutma için kablo nereye takılmalıdır. Herkes bir şeyler yazmış benim de kafam karıştı doğrusu. Yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompayı neden CHA_FAN'a bağlamanızı tavsiye ettim? Pompa devrinin sürekli değişmemesi için. Siz yetmezmiş gibi hem 2 tane fanı hem de pompayı aynı kabloya bağlayıp bir de devirlerini sürekli değiştirmekten bahsediyorsunuz. Sizce bu sağlıklı mı?

Kusura bakmayın @RecepBaltaş evet pek sağlıklı olmaz. Eğer pompanın devri sabit kalacaksa CHA_FAN'A takılı olsun. Radyatörün fanlarını da sıcaklığa göre, işlemci boştayken işlemci devrine göre fazladan ses yapmasın diye CPU_FAN'A takacağım doğru mu anladım?

Evet.
  • Pompa > CHA_FAN.
  • 2 radyatör fanı: Çoklayıcı ile > CPU_FAN.
Tamamdır. Çok teşekkür ederim. İlgi ve alakanız yardımlarınız için. Hoşça kalın iyi akşamlar.

@RecepBaltaş dediğiniz gibi yaptım bütün bağlantıları yaptım ancak pompadan cızırtı sesi geliyor. Bu durum normal midir? Bilgisayarının kapağını takmadan test edeyim derken sesi fark ettim.