Sıvı soğutma nasıl konumlandırılmalı?

Hellmonger 86

Başarılı
Arkadaşlar sıvı soğutma aldım.

Kasam DeepCool CH690 Üstte 360 ve yan panele 360 takabiliyorum.
Şimdi bazı yerlerde üste takılması bazıları öne ya da yana takılması iyidir diyor?
Bende alt zemininde 3x140 fan var. Üste de 3x140 fan takabilirim ya da yan panele de 3x140 takabilirim. Arka egzoz da var.

Sanki yan panele takarsam daha mı iyi olur? Temiz hava alacağı için daha iyi soğutur? GPU altında 3x140 fan olacak? Yukarı atacak üstte de 3x140 olacak?

Yoksa standart üste takıp egzoz mu olmalı? Böyle olursa altta 3x140 ve yanda 3x140 içeri hava verip üstte radyatör ve arka egzoz dışarı atacak?

Yani CPU açısından en iyisi nasıl olur? Yandan takarsam boru aşağıda mı yukarıda mı olacak?
Yardımcı olup fikir verirseniz sevinirim. Kasa böyle.

2 fanlı hava soğutman var sıvı soğutmaya neden geçmek istiyorsun ki? İlla takacağım diyorsan yan kısma takacaksın, dışarıdan direkt havayı aldığı için en soğuk olacağı yer orası olacak işlemcinin.

Radyatör ön veya yan tarafa dikey olarak monte ediliyorsa, boruları alt tarafa yerleştir.

Önerilen montaj yönleri:
  • Üste monte radyatör: İdeal olan bu; radyatör zaten pompanın üzerinde kaldığı için boru konumu genellikle önemli değil.
  • Öne/yana monte radyatör: Boruların aşağıda olması tercih edilir.
  • Öne/yana borular yukarıda: Radyatörün tepe noktası pompadan daha yüksekteyse kabul edilebilir.
  • Alta monte radyatör: Bundan kaçınmakta fayda var zira pompa en yüksek nokta haline gelip hava biriktirebilir.
Temel kural şu: Pompa, döngüdeki en yüksek nokta olmamalı. Hava doğal olarak en yüksek noktada toplanıyor; bu noktayı radyatörün içinde tutmak pompa gürültüsünü, kavitasyonu ve erken aşınmayı azaltır.

2 fanlı hava soğutman var sıvı soğutmaya neden geçmek istiyorsun ki? İlla takacağım diyorsan yan kısma takacaksın.

Hava soğutma yetmiyor boşta 50 derece oyunda 75 80 görüyor ses kafa ütülüyor.

Yan dediğiniz tarafa takıp borular altan mı gelecek üstten mi?

Anladım yani peki sizce üst mü yan mı daha iyi? Soğutmada? Verimlilikte? GPU fazla mı ısınır yanda? Alttaki fanlar havayı atar diye düşünüyorum ama?

Bu arada hata benim kusura bakmayın yan tarafa 360 olmuyormuş

280 Max bende dedim alttan kablo nasıl gelecek önünü fan yeri kapatıyormuş

Dolayısı ile üste takmak tek çare.

Teşekkürler.

Üstü egzoz olarak kullandığını varsayarsak içerde ekran kartı gibi bileşenlerin ürettiği ısıyı atan egzozun önüne radyatör koyarsan doğal olarak ortama göre daha sıcak bir hava geçecek. Şu an ön tarafa koyman daha mantıklı. Borular altta olmalı dediği de radyatörün boru girişinden bahsediyor. Akvaryum kasa da yana takmanın GPU'yu o kadar etkileyeceğini sanmıyorum zaten alttan epey bir besleniyor.

Bazı sıvı soğutmalarda pompa boru üstünde olur bazılarında ise CPU üstünde ki blokta genelde CPU üstünde ki blokta olması daha yaygındır. 280 de bir sorun olmaz çünkü radyatör de 280'lik alana oturtulcak ve borular için yeterli yer var gibi duruyor.

Yoksa bile zaten yan taraftaki fanların anakartın boyunu geçiyor eğer CPU tarafında olan pompaya sahip bir model alırsan pompa üstte kalmayacağı için yine fazla sorun yaşamazsın sadece kağıt üstünde olan hissedilmeyecek kadar bir verim farkı olur.

360'lık sıvı soğutma yan taraf sadece 280 e kadar alıyormuş zaten ön yok cam.

Model DeepCool LE360 V2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…