Sıvı soğutma nasıl takılır?

kaslx

Gelişen
Merhaba, sıvı soğutucuya geçtim fakat herhangi bir bilgim yok. 360'lık 3 fanlı bir sıvı soğutma. Merak ettiğim ve bir türlü tam karar veremediğim şey: Fanlar içeri üfleyecek şekilde mi takmamız gerek yoksa dışarı mı? Normal kullanım hangisi genelde herkesin yaptığı?
Not: Kasam ATX, toplam 7 fanlı, 3 yan 3 altta olmak üzere toplam 6 fan içeri hava alan 1 arka dışarı atan egzoz fanı. Sıvı soğutucuyu da üste takacağım.

Genel olarak kasanın üst tarafına fanlar dışarı üfleyecek şekilde takılır. Üstte yer yok ise ön tarafa fanlar içeri üfleyecek şekilde takılır.

Yani öne takarsan intake, üste takarsan egzoz şeklinde.

Üstte yer var üste takacağım ama üste takıp içe doğru üfleyecek şekilde takanlar da çok var. Doğrusuna emin olamadım bir türlü.

Üstte yer var üste takacağım ama üste takıp içe doğru üfleyecek şekilde takanlar da çok var. Doğrusuna emin olamadım bir türlü.
Yanlış demek istemiyorum ama normal kullanımı öyle değil diyelim. Kasalar önden ve alttan soğuk havayı alıp arkadan ve üstten atmak üzere tasarlanırlar, parçalar da buna göre tasarlanır zira sıcak hava yükselir. Bu yüzden içerisinden sıcak hava geçecek de olsa çok fazla etki etmeyeceğinden üste fanlar dışarı üfleyecek şekilde takılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…