Lexoqe

Uzman
Merhaba. 4 senedir kullandığım masaüstü bilgisayarın sıvı soğutucusunu ve termal macununu değiştirmek istiyorum. Arada çok da olmasa droplar yiyorum. Aklıma bu ikisi geldi. Zaten macun zamanı gelmişti. Sıvı soğutucu yerine normal fan da kullanabilirim. Eskiden takıntı yapmıştım sıvı soğutucuya.

Sistemim:
  • Intel i5 11400F
  • ASUS 6700 XT
  • ASUS GT 301 TUF Gaming

Merhaba. 4 senedir kullandığım masaüstü bilgisayarın sıvı soğutucusunu ve termal macununu değiştirmek istiyorum. Arada çok da olmasa droplar yiyorum. Aklıma bu ikisi geldi. Zaten macun zamanı gelmişti. Sıvı soğutucu yerine normal fan da kullanabilirim. Eskiden takıntı yapmıştım sıvı soğutucuya.

Sistemim:
  • Intel i5 11400F
  • ASUS 6700 XT
  • ASUS GT 301 TUF Gaming
Msı afterburner üzerinden ısı değerlerini kontrol edin throttle oluyorsa drop sebebi soğutmadır. Onun harici 4 senedir format atılmadıysa işletim sistemi şişmesi sonucu da drop girebilir. Tek sebep eski soğutma değildir yani.

Bütçeye göre sıvı soğutma önerilerim bunlar.
Thermal Grizzly krounat da tercih edilebilir bunlara ek olarak.

Msı afterburner üzerinden ısı değerlerini kontrol edin throttle oluyorsa drop sebebi soğutmadır. Onun harici 4 senedir format atılmadıysa işletim sistemi şişmesi sonucu da drop girebilir. Tek sebep eski soğutma değildir yani.

Bütçeye göre sıvı soğutma önerilerim bunlar.
Thermal Grizzly krounat da tercih edilebilir bunlara ek olarak.
Isı değerlerini 1-2 saat sonra bakar paylaşırım. Çok temiz kullanırım pc'yi. Çok fazla program yüklü değildir. Ama bazen dosya gezgini donuyor. Yani fare ile bir şeylere tıklayamıyorum. Dosya gezgini görev sonlandırdan tekrar başlatıyorum. Bu durum bazen oluyor. Olunca da o an açık kaldığım sürece yapıyor bunu.