cambalaluplo

Çalışkan
Merhaba iki gün önce kurulumunu yaptığım ASUS LC 360 ARGB sıvı soğutmasının özellikle düşük devirlerde çıkardığı çok garip bir ses var. Hiçbir şekilde bir yere sürtmüyor vidalar gevşek değil ama bir türlü anlam veremedim çok can sıkıyor. Anakartım ASUS B650 m-r. Radyatör fanlarını chasis fana pompayı da CPU fana bağladım. Pompa Full devirde diğerini de kendim ayarladım. Ve sadece bu 3 fan çalışıyor yani başka yerden ses gelemez. Video linkini bırakıyorum.

Merhaba iki gün önce kurulumunu yaptığım ASUS LC 360 ARGB sıvı soğutmasının özellikle düşük devirlerde çıkardığı çok garip bir ses var. Hiçbir şekilde bir yere sürtmüyor vidalar gevşek değil ama bir türlü anlam veremedim çok can sıkıyor. Anakartım ASUS B650 m-r. Radyatör fanlarını chasis fana pompayı da CPU fana bağladım. Pompa Full devirde diğerini de kendim ayarladım. Ve sadece bu 3 fan çalışıyor yani başka yerden ses gelemez. Video linkini bırakıyorum.

Bu tür bir ses, sıvı soğutma sisteminin bazı bileşenlerinden kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- Pompa ve radyatör fanlarının bağlantılarını kontrol edin. Kesin bir şekilde yerine oturduğundan emin olun.
- Chris fanlarını bağladığınız yerin doğru olup olmadığını doğrulayın.

2. Pompa Hızını Ayarlayın:
- Pompanızın hızını BIOS’tan veya yazılım aracılığıyla kontrol edin. Düşük devirlerde başta bu tür sesler çıkabilir. Pompa hızını biraz artırarak deneyin.

3. Hava Kabarcıkları:
- Soğutma sıvısında hava kabarcıkları olabilir. Bilgisayarı çalıştırmadan önce kasayı hafifçe eğin veya hareket ettirin. Bu, hava kabarcıklarının hareket etmesine yardımcı olabilir.

4. Fan Hızlarını Kontrol Edin:
- Radyatör fanlarının düşük hızda çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Düşük hızda olmayan fanlar minimal torkta ses çıkarabilir.

5. Radyatör Montajı:
- Radyatörün montajını kontrol edin. Radyatör düzgün montajlanmadıysa, titreşim yapabilir. Vidaların sıkı ve doğru yerleştirildiğinden emin olun.

6. Paketleme ve Varyasyonlar:
- Eğer ses hala devam ediyorsa, sıvı soğutucu sisteminizi tekrar paketleyin, yani sökün ve yeniden takın. Bu, herhangi bir yapı hatasını düzeltebilir.

7. Üretici Destek Hattı:
- Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, ASUS müşteri destek hattıyla iletişime geçin. Garanti dahilinde olabileceği için ürününüzü kontrol ettirmek faydalı olabilir.

Bu adımlar sorununuzun çözülmesine yardımcı olabilir. Sorunu giderdikten sonra durumunuzu tekrar kontrol edin.