layhton

Uzman
Merhaba bugün yeni PSU'yu taktım ve şuan sıvı soğutucu pompa görevini yapıyor mu emin değilim. Splitter ile pompadan çıkan kabloyu CPU Fana bağladım ama işlemci üstünde ki blogda, sıvının olduğu yerde bir hava boşluğu var ve hareket etmiyor. Hareket etmediği için acaba sıvı pompalamıyor mu diye düşünmeye başladım yardımcı olur musunuz?

image (1).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Akış olduğunda hareket etmesi lazım, ayrıca pompayı CPU FAN değil de AIO PUMP ya da anakartta varsa özel pompa girişine tak.

Merhaba bugün yeni PSU'yu taktım ve şuan sıvı soğutucu pompa görevini yapıyor mu emin değilim. Splitter ile pompadan çıkan kabloyu CPU Fana bağladım ama işlemci üstünde ki blogda, sıvının olduğu yerde bir hava boşluğu var ve hareket etmiyor. Hareket etmediği için acaba sıvı pompalamıyor mu diye düşünmeye başladım yardımcı olur musunuz?

Eki Görüntüle 174696
"Splitter ile pompadan çıkan kabloyu CPU Fana bağladım" Yanlış işlem. Sıvı soğutma fanlarını cpu_fan'a pompanın kablosunu pump girişine takacaksın.

Akış olduğunda hareket etmesi lazım, ayrıca pompayı CPU fan değil de AiO pump ya da anakartta varsa özel pompa girişine tak.
"Splitter ile pompadan çıkan kabloyu CPU fana bağladım" yanlış işlem. Sıvı soğutma fanlarını CPU_FAN'a pompanın kablosunu pump girişine takacaksın.
Anakartta AiO_PUMP ya da PUMP soketi yok, ne yapmam lazım bilmiyorum. Sabahtan beri uğraşıyorum kafayı yedim. Add_gen_2 var CHA_FAN var başka soket yok, bulamıyorum. Anakart ASUS B650M-R. Soğutucu da BitFenix Cube V2.

Benimle aynı anakartı olan biri aynı durumu yaşamış. Fakat anakartta AiO_PUMP ya da CPU_OPT olmadığı için CHA_FAN'a bağlamış. Ben de öyle mi yapmalıyım?

Ben bunu görünce custom yaptın sandım. :D pompayı CPU FAN'a bağla ve BIOS'tan yüzde 70-100 aralığına getirirsin, fanları da mecburen sistem fanına bağlayacaksın.

Fan ve pompaları bir adet 4 pin PWM konektör ile bağlayın, konektörü de CPU_FAN'a takın ve BIOS ayarlarından fan ayarlarını varsayılana sıfırlayın ve PWM moduna alın.