mehmetyigit

Uzman
MSI Pro B850M-G anakartım, yine MSI MAG CoreLiquid A15 240mm sıvı soğutma ve aftermarket ARGB kasa fanlarım var.

Bilgisayarı ilk kurduğumda sadece pompanın üstündeki RGB ışıklar yanıyordu. Çalıştığını görünce daha iyi kablolama yapmak için ARGB portlarını söktüm ve aynı soketlere (jargb_v2) tekrar taktım. Şu an ne kasa fanları ne de sıvı soğutmanın ışıkları yanmıyor. Fanlar ve pompa çalışıyor sıkıntı yok, sadece ışıkları yanmıyor.

Kasa fanları, ARGB Hub'a bağlılar. Bu Hub'a Molex'ten enerji ve anakartın 3 pinli bir ARGB portundan LED kontrol sinyali gidiyor. Yani fanlar PWM değil DC şeklinde çalışıyor.

Yazılımsal bir şey olduğunu düşünmüyorum. MSI Center'dan güncelleme, cihaz taraması, ışık modu seçimi, kaldırıp tekrar kurma gibi işlemleri yaptım.

Kablolama yaparken muhtemelen bir yer temassız kaldı ya da hub beslemesi oturtamadı. Bence önce sıvı soğutmanın ARGB kablosunu Hub'ı aradan çıkarıp direkt anakarttaki jargb_v2 portuna takarak dene ışık yanarsa sorun kesin Hub'ın Molex beslemesindedir. Fanlar dönse bile Molex pinleri yuvadan geri kaçabiliyor, kabloyu iyice ittiğinden emin ol. Bir de MSI kartların üzerinde fiziksel ez LED anahtarı olur, elin çarptıysa o kapanmış olabilir, ona da bir bak istersen. Yazılımsal değilse bunlardan biridir kesin, kolay gelsin.

Kablolama yaparken muhtemelen bir yer temassız kaldı ya da hub beslemesi oturtamadı. Bence önce sıvı soğutmanın ARGB kablosunu Hub'ı aradan çıkarıp direkt anakarttaki jargb_v2 portuna takarak dene ışık yanarsa sorun kesin Hub'ın Molex beslemesindedir. Fanlar dönse bile Molex pinleri yuvadan geri kaçabiliyor, kabloyu iyice ittiğinden emin ol. Bir de MSI kartların üzerinde fiziksel ez LED anahtarı olur, elin çarptıysa o kapanmış olabilir, ona da bir bak istersen. Yazılımsal değilse bunlardan biridir kesin, kolay gelsin.

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Sıvı soğutmanın ARGB kablosu zaten direkt olarak anakarttaki 3 pinli "jargb_v2" portuna takılı. Sıvı soğutma ayrı, hub ayrı.

Sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Sıvı soğutmanın ARGB kablosu zaten direkt olarak anakarttaki 3 pinli "jargb_v2" portuna takılı. Sıvı soğutma ayrı, hub ayrı.

Pardon, o detayı atlamışım.

BIOS'u bir kontrol et, bazen MSI kartlarda ez LED Control fiziksel anahtarı dışında BIOS içinde de RGB Toggle'ı olabiliyor. Ayrıca MSI Center üzerinden cihaz taraması yaparken jargb_v2 portunun V2 modunda olup olmadığını, Firmware güncellemesi gerekip gerekmediğini bir kontrol etmeni öneririm. Son ihtimal, hub ve sıvı soğutma aynı anda takılıyken anakartın ARGB kanalı kendini korumaya almış olabilir sadece sıvı soğutmayı takıp denediğinde de mi yanmıyor eğer öyleyse portu manuel olarak MSI Center'dan reset default yapmayı bir dene istersen.