Hellmonger 88

Başarılı
Sıvı soğutucuya geçtim, bağlantı ve kurulumu düzgün yaptım; DeepCool LE360 V2 modeli.

Pompa 3200-3300'de maxladım. Fanlar da ortalama 1500 RPM'de dönüyor.

9700X işlemci 105 watt, açık PBO -15'de MX-7 macun sürülü.

Boşta 47-50 derece de takılıyor, testlerde falan 30-35'lerde görüyorum incelemelerde; acaba ortam ısısı ile mi alakalı?

Odam 30 derece. Haliyle sıcak. Max yükte 142 watt çekiyor, 87 dereceyi geçmedi. Radyatör sıcak, pompa çalışıyor.

Yani normal midir, emin olamadım?

Pompa fanı yüksek ama CPU fan düşük?

Pompa sana diyor ki bak sıcak şok acil pompalıyorum, CPU FAN'a ilet acilen bunu dışarı postalasın diyor, sen onu yok kardeş sıkıntı var garajda az bekle diye bekletiyorsun.

Acilen tahliye etmen gereken ısılar seni bekliyor. 102X1.35 watt zaten PBO gayet normal. Bu sıcaklıklarda fan devrini artırmaktan başka çaren yok gibi.

ASUS-MSI anakartın varsa curve shaper ayarı verebilirim, denersin tutarsa amenna.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pompa fanı yüksek ama CPU fan düşük?

Pompa sana diyor ki bak sıcak şok acil pompalıyorum, CPU FAN'a ilet acilen bunu dışarı postalasın diyor, sen onu yok kardeş sıkıntı var garajda az bekle diye bekletiyorsun.

Acilen tahliye etmen gereken ısılar seni bekliyor.

102X1.35 watt zaten PBO gayet normal.

Bu sıcaklıklarda fan devrini artırmaktan başka çaren yok gibi.

ASUS-MSI anakartın varsa curve shaper ayarı verebilirim, denersin tutarsa amenna.

Denerim ancak fanlar zaten 2100 RPM Max? Yani fan mı değişmek lazım?

Vallahi kendi fanları :D hatta birçok Thermalright soğutuculara baktım 1800 1500 falan var yani 2000 bazılarında. 3000 olan herhalde daha pahalı modeller olabilir.

Pompa fanı benim Arctic Freezer'de 3000 sabit zerre sorun yaşamadım, pompa dediğin fan işlemciden ilk çıkan. Asıl onun yüksek olması lazım, eskirse de değiştireceksin yani.

3 tane 3000 RPM fan hızının sesine katlanabilecek bir insan varsa zaten gariptir. Arctic'de falan var fakat kullananı görmedim. Hatta geçen birisi konu açmıştı kasadan çok fazla ses geliyor diye. Fan curve yapmamış fanlar 3.000 RPM çalışıyordu. 2.000 RPM gayet normal. Yapılabilecek tek şey Hızı arttırmak yerine basıncı arttırmak. Veya Pull Push denemek.

Macun kötüyse 3, 5 derece o da fark ettirebilir. Ben Noctua NT-H1'den MX-6'ya geçince 5 derece artış olmuştu. Bu tarz yüksek sıcaklıklarda macunun etkisi büyük oluyor.

Son düzenleme:
3 tane 3000 RPM fan hızının sesine katlanabilecek bir insan varsa zaten gariptir. Arctic'de falan var fakat kullananı görmedim. Hatta geçen birisi konu açmıştı kasadan çok fazla ses geliyor diye. Fan curve yapmamış fanlar 3.000 RPM çalışıyordu. 2.000 RPM gayet normal. Yapılabilecek tek şey Hızı arttırmak yerine basıncı arttırmak. Veya Pull Push denemek.

Macun kötüyse 3, 5 derece o da fark ettirebilir. Ben Noctua NT-H1'den MX-6'ya geçince 5 derece artış olmuştu. Bu tarz yüksek sıcaklıklarda macunun etkisi büyük oluyor.

MSI MEG Prospect 700R Kasa var, fanlar Full Max hızda, kasayı adamlar öyle güzel yapmışlar ki ne coil whine ne RAM'lere üflettirdiğim 2500RPM zerre ses duyulmuyor.

Burada biraz kasa kalitesi öne çıkıyor.

Kasa bu arada yerde duruyor öyle masaüstünde dibimde değil.