Frost spirit ya da frost commander al bak keyfine. Arkadaş 9800X3D için Phantom spirit EVO almış mesela çatır çatır soğutur.

Keza abimin sisteminde 7800X3D'yi tek kule AK400 ile soğutuyorum ve soğuyor.

AİO varsa elinde önce onu dene kullan.

Hepsi yeterli gelir. Tasarım tarz hoşuna giden varsa alabilirsin.

Ben 9700X i Thermalright peerles assasin 140 Digital ile kullanıyorum oyunlarda yeterli ama stress testinde 90 ları görüyor. 105 watt açık kullanıyorum.

Biraz overprice geldiler bana. Gaming.Gen.TR'de belki daha kabul edilebilir olurlar.
Mesela benzer fiyata çirkin ördek yavrusu Frost Spirit gördüm. Phantom'dan daha sessiz.

Bir de tepeden bakınca iyice siyah duran şunu gördüm.

Bir de son olarak böyle bir yaratık buldum. Peerless Assassin ile çok benzer performansı olması lazım. Fan revizyonları fark ediyor, ama ekran var😍

@oğuz sasi, ha gerek var mı? Bence 240 AiO ile idare edebilirsin.
Sıvı soğutucuların bakımını yapmak gerekiyor mu hocam? Ben 2 3 yıldır yapmıorum gerçi hala bir sorununu görmedim. Benim için tek eksi yönü sökmesi. En son söküp işlemcimin macununu yenileyim dediğimde anakartta bir tane pin kırmıştım pc açılmıyordu. Sökmesi de takması da ayrı dert. Belki benim model öyledir bilemiyorum.

Hepsi yeterli gelir. Tasarım tarz hoşuna giden varsa alabilirsin.

Ben 9700X i Thermalright peerles assasin 140 Digital ile kullanıyorum oyunlarda yeterli ama stress testinde 90 ları görüyor. 105 watt açık kullanıyorum.
İlk 3'ü çok güzelmiş. Aklıma kazıdım teşekkür ederim.

Sıvı soğutucuların bakımını yapmak gerekiyor mu hocam? Ben 2 3 yıldır yapmıorum gerçi hala bir sorununu görmedim. Benim için tek eksi yönü sökmesi. En son söküp işlemcimin macununu yenileyim dediğimde anakartta bir tane pin kırmıştım PC açılmıyordu. Sökmesi de takması da ayrı dert. Belki benim model öyledir bilemiyorum.

İlk 3'ü çok güzelmiş. Aklıma kazıdım teşekkür ederim.

Bakım yapmak gerekir 3 sene az değil macun kurumuş olabiliyor ilk günkü gibi soğutmuyor olabilir bunu anlamak için biraz takip ediyor da olmak lazım yani farkındalık olması lazım misal ben hemen anlıyorum sürekli takip ettiğim için.

Macun vs hariç ne yapmak lazım radyatördeki fanları söküp fırça, hava kompresörü vs yardımı ile temizlemek. İllaki çok fazla toz birikiyor ki 3 senede Kim bilir nasıl bir haldedir. Yani bunlar düzenli yapılmazsa performansı düşer soğutma azalır.

Sökme takma kısmı tamamen dikkat yani kule tipi de sıvı soğutma da dikkat isteyen bir durum yavaş ve dikkatli sökmek özellikle uzun sürelerde eğer biraz da yapışmış ise vidaları gevşettikten sonra hafif sağ sol oynatarak sonra çekmek ki yavaş şekilde sorun olmaz. Yani sıvı soğutma veya hava soğutma fark etmez. Senede 1 macun yenilemek gerekir.

Ben kendi kullandığım kule tipini 2 ayda 1 temizliyorum hava kompresörü var kasayı komple kompresöre tutuyorum fanları vs