fatih terim

Uzman
Kasa siparişi henüz vermedim, sıvı soğutucuyu aldım ama aktif kasama sadece çalışıyor mu çalışmıyor mu diye test etmek için nasıl takarım? Kasaya büyük ihtimal sığmaz fanlar. Uzay montaj yaparcasına fanları boşta bıraksak öyle test etsek oluyor mu? Ya da elimde tutsam?

Hocam özür diliyorum sizden. Sıvı soğutucuyu takıp fanları üst tarafa takmış gibi elimde tutsam çalışır mı diyorsunuz?
Sorun değil hocam. Pompayı takın ilk önce. Ondan sonra soğutucunun hortumları yukarı denk gelecek şekilde dik olarak konumlandırın.
IMG_20260211_174030.webp

Siyah parça anakart, kırmızı olan sıvı soğutucu. Telefonda olduğum için bu kadar çizebildim.

Güvenilir bi rehber falan var mı? Hiç takmayı bilmiyorum da sıvı soğutucu takmadım daha önce.
Zaten kasa olmadığı için ilk aşamada pompayı işlemciye takacaksiniz. Bir de kabloları takacaksınız. Kullanım kılavuzundan bakın, her model için farklı montaj aparatı.

Zaten kasa olmadığı için ilk aşamada pompayı işlemciye takacaksiniz. Bir de kabloları takacaksınız. Kullanım kılavuzundan bakın, her model için farklı montaj aparatı.

Aktif olarak 4 tane fanı birleştiren kontrolcüm var ama başka kontrolcü yok bu ARGB fanları nasıl takacağım? Ayrıca 4 pin güç girişli yeri CPU fana takarız ama sıvı soğutucunun 3 pinlik bir kablosu daha var o nereye?

Aktif olarak 4 tane fanı birleştiren kontrolcüm var ama başka kontrolcü yok bu ARGB fanları nasıl takacağım? Ayrıca 4 pin güç girişli yeri CPU fana takarız ama sıvı soğutucunun 3 pinlik bir kablosu daha var o nereye?

Taktım bunları ama tek bir sorun kaldı. ARGB kablolarından teki boşta şu an ve takacak yerim yok. Anakart üzerinde 2 tane var ve birisi diğer 4 tane kasamın içinde ki fanı çalıştıran, diğeri ise şimdi ki sıvı soğutucu fanların ARGB fanlarını çalıştıran oldu. Bu boşta kalan ise sanırım yuvarlak lense benzeyen yerde ki ARGB diye düşünüyorum. Nereye takıyoruz bunu? Ayrıca şu anki vaziyetinde sorun var mı? Böyle çalıştırsam sistemi sıvı soğutucunun sıvısından yana falan bir şey olur mu ya? Yardımcı olma şansınız? @michaelscofield @otrayt536

Dosya Ekleri

• 17708236077231718558440971792141.webp
    17708236077231718558440971792141.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 26
  • IMG_20260211_182942.webp
    IMG_20260211_182942.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme: