naruto

Başarılı
Temizlik yapmıştım. Kablolarda falan gevşeme ihtimali var mı? Ne yapmam lazım? Böyle kullanılır mı?

IMG_8122.webp

IMG_8123.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok karmaşık hiç anlamıyorum cidden yardımcı olabilecek var mı? Kablolama tarafına baktım ve sonuç böyle beyaz olan yer hiçbir yere takılı değil normal mi?

Dosya Ekleri

• IMG_8124.webp
    IMG_8124.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 63
Kablosu takılı değil o yüzdendir uzaktan yardım etmek zor kabloma en şekilde bileniyorum.

Modelini yazin YouTube'da bakayım montaj videosuna bulursam atayım size kablolama dahil olur.
Thermaltake Water 3.0 240 ARGB

Ben baktım fakat yine beceremedim yani anlamadım çok sanırım bir profesyonel desteğe ihtiyacı var benim yapabileceğim bir şeye benzemiyor. Alt tarafı temizledim macun falan sürdüm kapadım açtım bu durumda yani çok ilginç nasıl bozdum inanamıyorum

Thermaltake water 3.0 240 ARGB.

Ben baktım fakat yine beceremedim yani anlamadım çok sanırım bir profesyonel desteğe ihtiyacı var benim yapabileceğim bir şeye benzemiyor. Alt tarafı temizledim macun falan sürdüm kapadım açtım bu durumda yani çok ilginç nasıl bozdum inanamıyorum.

Kablosu çıkmıştır ucudan büyük bir şey yoktur.

Kablosu çıkmıştır ucudan büyük bir şey yoktur.

Eğer isterseniz bilgisayarciya götürün fazla para almazlar hemen yaparlar.

Geçen gün aynı soğutucunun tek fanlı modelinin montajını yaptım. Mantık şu:
Bir pompadan bir de fanlardan gelen, anakartta birisi CPU_FAN ve diğeri varsa yerine yoksa CHA_FAN (Ben öyle taktım) takılacak iki tane ana kablo geliyor. Sizinki çift fan olduğu için iki fandan ayrı ayrı gelen kabloları birleştiren bir aparata bağlayıp (kutudan çıkıyor) sonra bu dediğim iki yerden birine takıyorsunuz. Ben fanları CPU_FAN'a taktım.

Rgb ışıkları için ayrı bir kablolama var, fanlardan ve pompadan gelen rgb için kabloları önce birbirine bağlıyorsunuz, sonra eğer anakart destekliyse bir kablo aracılığıyla anakarttaki yerine, desteği yoksa eğer kontrolcüye bağlayıp onu da PSU'dan gelen SATA güç girişine takıyorsunuz.

Siz CPU_FAN ya da nereye fanlar takılıysa oradan gelen kabloyu takip edeceksiniz, ikiye ayrılıp fanlara gidecek muhtemelen. Gerekirse toplu kabloları zarar vermeden açın, bakın, tekrar kelepçelersiniz.

Geçen gün aynı soğutucunun tek fanlı modelinin montajını yaptım. Mantık şu:
Bir pompadan bir de fanlardan gelen, anakartta birisi CPU_FAN ve diğeri varsa yerine yoksa CHA_FAN (Ben öyle taktım) takılacak iki tane ana kablo geliyor. Sizinki çift fan olduğu için iki fandan ayrı ayrı gelen kabloları birleştiren bir aparata bağlayıp (kutudan çıkıyor) sonra bu dediğim iki yerden birine takıyorsunuz. Ben fanları CPU_FAN'a taktım.

Rgb ışıkları için ayrı bir kablolama var, fanlardan ve pompadan gelen rgb için kabloları önce birbirine bağlıyorsunuz, sonra eğer anakart destekliyse bir kablo aracılığıyla anakarttaki yerine, desteği yoksa eğer kontrolcüye bağlayıp onu da PSU'dan gelen SATA güç girişine takıyorsunuz.

Siz CPU_FAN ya da nereye fanlar takılıysa oradan gelen kabloyu takip edeceksiniz, ikiye ayrılıp fanlara gidecek muhtemelen. Gerekirse toplu kabloları zarar vermeden açın, bakın, tekrar kelepçelersiniz.
Eve gidince tekrardan bakıp sizi bilgilendireceğim.

Konya’da güvenebileceğim bir bilgisayarcı yok ve hiçte vermek istemiyorum kasayı olanlara.

Ekstra olarak mesela kablolama kısmını kapağını kaldırıyorum güce basıyorum açmak için açılmıyor kapağı kapatınca açılıyor normal mi?

Yok hocam çıkar tak yaptım takip ettim kablolamaları ama herhangi bir gevşeme söz konusu değil sanırım… sanırım bozuldu @16015 hocam eğer uzaktan çözülebileceğini sanıyorsanız herhangi bir iletişim adresi bırakarak size ulaşsam bakmanızı rica etsem?

Son düzenleme: