Sağlık kuruluşuna danıştınız mı ? Karaciğer yağlanmanız olabilir.Ya bu sivilceler gerçekten geçmiyor. Kac tane krem, hap kullandım sabun kullandım geçiyor 1 hafta sonra tekrar eski haline dönüyor. Galiba bunlarla yaşamaya alışmak lazım.
Detaylar
Kim cevapladı?Hocam bende sivilce yok normalde. 18 yaşındayım, şu ana kadar öyle 1 - 2 tane dışında sivilcem çıkmadı. Ara ara boynumda, omzumda, sırtımda vesaire çıkıyor. Şimdiki de aynı, çıktığı yer hareket ettiğimde etkilendiğinden acısı dayanılmaz derecede ama sabaha göre daha az acıyor şu an, alışıyorum sanırım.Ya bu sivilceler gerçekten geçmiyor. Kac tane krem, hap kullandım sabun kullandım geçiyor 1 hafta sonra tekrar eski haline dönüyor. Galiba bunlarla yaşamaya alışmak lazım.
Sağlık kuruluşuna danıştınız mı? Karaciğer yağlanmanız olabilir.
Daha önce cildiyeye gittim 3 sefer sadece ilaç yazıp gönderiler ilaçları da sürekli içmek istemiyorum.
Hocam bende sivilce yok normalde. 18 yaşındayım, şu ana kadar öyle 1 - 2 tane dışında sivilcem çıkmadı. Ara ara boynumda, omzumda, sırtımda vesaire çıkıyor. Şimdiki de aynı, çıktığı yer hareket ettiğimde etkilendiğinden acısı dayanılmaz derecede ama sabaha göre daha az acıyor şu an, alışıyorum sanırım.
Hiç ellemeyin kendiliginden gecer.
Daha önce cildiyeye gittim 3 sefer sadece ilaç yazıp gönderiler ilaçları da sürekli içmek istemiyorum.
Hiç ellemeyin kendiliginden gecer.
Sivilce için verilen haplar beyinden bilmem ne yapıyormuş da, ileriki zamanlarda psikolojiyi bozuyormuş. Söylentilerini duyduğumdan beri hiç iyi gözle bakmıyorum o ilaçlara.
Son düzenleyen: Moderatör:
Sivilce için verilen haplar beyinden bilmem ne yapıyormuşta ileriki zamanlarda psikolojiyi bozuyormuş. Söylentilerini duyduduğumdan beri hiç iyi gözle bakmıyorum o ilaçlara.
Ya öyle de ne yağlı yiyorum ne de abur cubur yiyorum. Durduk yere bir anda 5 10 tane büs büyük iltihaplı sivilce çıkıyor. Yuzum şu an mayın tarlası gibi kaldı ki tıraş olduktan sonra da hepsi kanıyor ve lekeler asla geçmiyor sanırım oluruna bırakmak en iyisi.
Ergenlikte olabiliyor normal olsa gerk. Bunun dışında karaciğer yağlanması yapar. Karaciğer yağlanmasının günümüzdeki en büyük sebebi işlenmiş gıda tüketmek(artık her gıda öyle). Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, karaciğer yağlanmasının bir numaralı sebebi. Günde 1 saat 5km/sa hızla yürüyüş yapmak şart. Karaciğer yağlanmasına maydanoz suyu(özellikle karaciğer destekleyici) ve sarımsak iyi geliyor. Fakat "Sarımsak Taşköprü sarımsağı olacak. Çin sarımsağının bir faydası yok." deniyor.Ya öyle de ne yağlı yiyorum ne de abur cubur yiyorum. Durduk yere bir anda 5 10 tane büs büyük iltihaplı sivilce çıkıyor. Yuzum şu an mayın tarlası gibi kaldı ki tıraş olduktan sonra da hepsi kanıyor ve lekeler asla geçmiyor sanırım oluruna bırakmak en iyisi.
Ergenlikte olabiliyor normal olsa gerk. Bunun dışında karaciğer yağlanması yapar. Karaciğer yağlanmasının günümüzdeki en büyük sebebi işlenmiş gıda tüketmek(artık her gıda öyle). Özellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenmek, karaciğer yağlanmasının bir numaralı sebebi. Günde 1 saat 5km/sa hızla yürüyüş yapmak şart. Karaciğer yağlanmasına maydanoz suyu(özellikle karaciğer destekleyici) ve sarımsak iyi geliyor. Fakat "sarımsak taşköprü sarımsağı olacak. Çin sarımsağının bir faydası yok." deniyor.
Teşekkürler bir de kükürtlü sabun diye bir şey kullanıyorum ve aşırı düzensiz besleniyorum suyu da günde 1.5 litre falan içiyorum neredeyse bunların etkisi olur mu?
Su tüketimi kilo ile orantılı bir durum.Teşekkürler bir de kükürtlü sabun diye bir şey kullanıyorum ve aşırı düzensiz besleniyorum suyu da günde 1.5 litre falan içiyorum neredeyse bunların etkisi olur mu?
Sağlıklı bir yetişkinin [kilo başına her gün yaklaşık 35 ml su tüketmeli .Su tüketimi karaciğer sağlığını etkiliyor.
Günlük su ihtiyacı hesaplama. Doktorlar günlük su ihtiyacımız 2L ise misal veriyorum 1.5L su içmek yeterli gözüyle bakıyorlar. Çünkü besinlerden de su alıyormuşuz.
Karaciğer yağlanmasının asıl olayı beslenme. Benim karaciğer değerlerim kötü çıktı. Karbonhidratı neredeyse tamamen kestim (Bu da sağlıksız. 4.gün yataktan çıkacak mecalim yoktu.Yüzüm yara oldu.) 2ay gibi sürede 10 kilo falan verdim. Maydanoz suyu ve sarımsakta kullandım. Sonraki kan tahlilimde her şeyim çok iyi çıktı. Maydanoz kürü kullanmayı bıraktım ve yememe dikkat etmedim tekrar değerlerim kötü durumda.
Ekleme: sonradan öğrendim ki karbonhidratı tamamen kesmek yağdan değil kastan veremye sebep oluyormuş. Çünkü kasın enerji kaynağı karbonhidratmış.
Son düzenleme: