Bruhistan

Başarılı
Mesela, diyelim ben X partisine katılıp o partinin üyesi olmak istiyorum veya o partiye katılıp, milletvekili, belediye başkanı vs. falan olmak istiyorum diyelim. O partiye nasıl katılabiliriz? Daha doğrusu biz siyasete nasıl girebiliriz?

IMG_20260104_182837.webp

Son düzenleme:
Mesela, diyelim ben X partisine katılıp o partinin üyesi olmak istiyorum veya o partiye katılıp, milletvekili, belediye başkanı vs. falan olmak istiyorum diyelim. O partiye nasıl katılabiliriz? Daha doğrusu biz siyasete nasıl girebiliriz?

İyi yalayıp yutman lazım ilk adım olarak;).

Gençlik kollarına giriyorsun. 14 yaşından bu yana o gençlik kollarında olup canla başla çalışanlar var. Onları geçmen pek mümkün değil. Hepsinin ortamı olmuş oluyor çünkü. Ben 15 yaşımda girmiştim, 17 yaşımda çıkmıştım kendimce sebeplerden. Ama iyi sosyalleşiyorsun.

Gençlik kollarından başlaman iyi olur. Sonradan İlçe Teşkilatına çıkarsın. Tabi bu süreci İlçe yönetimin belirleyecek. Kusura bakmayın ama diliniz ne kadar uzunsa (her anlamda) o kadar hızlı yükselirsiniz, siyaset böyledir. Lise Teşkilatlanmaları var, ona bakabilirsiniz eğer Liseye gidiyorsanız.

Belediye Başkanlığı falan çoğunlukla emin olun hediye (rüşvet) ile olan şeyler. Ya çok yüksek mertebe tanıdık lazım ya da biraz hediye vermen lazım arkadaşlara. Tabi kamu çalışanı olmadıkları için rüşvet kelimesi yanlış oluyor. Daha çok "teşvik" adı altında veriyorlar.

Milletvekili işi çok zor. Aday Adayı oluyorsun, parti içi oylamada başarı gösterirsen Aday oluyorsun. Bunun için kendi bütçenden kampanya parası ayırman lazım o da milyonları buluyor. Bu parayı günün çoğunluğunu partide gönüllü çalışarak nasıl kazanacaksın? Orası zor işte.