Benim amacım salondan diğer odaları serinletmesi. Salonun buz gibi olması önemli değil. Almışken 18.000 lik almayı düşünüyorum zaten ama Daikin bütçemi aşıyor maalesef.Ofiste 9000'lik bir klima vardı, 35 derece sıcakta sabah çalıştırırdım öğleden sonra ancak soğuturdu. 6 ay kadar önce 18'lik Daikin klima aldık, koca ofisi yarım saat geçmeden buz yapıyor. Kışın da kalorifer modunda kullanıyoruz, Ankara ayazında içeriyi hamam gibi yapıyor. Almışken büyük alın ve kaliteli bir şey alın ( Daikin marka öneririm ) sonra pişman olursunuz.
Detaylar
Kim cevapladı?ExellionTR
Başarılı
Benim amacım salondan diğer odaları serinletmesi. Salonun buz gibi olması önemli değil. Almışken 18.000'lik almayı düşünüyorum zaten ama daikin bütçemi aşıyor maalesef.
İyi araştır büyük ve kaliteli bir şey almaya gayret et o zaman. Direkt buradakilere sorup hareket etme. Yukarıdaki arkadaş sanki parası kendi cebinden çıkıyor gibi ısrarla sana 9'luk öneriyor. 3 kuruş cepte kalacak diye 1 kere alıp senelerce kullanacağın üründen kısma bunlar gibi. Diğer markalar hakkında pek bilgim yok maalesef, 100k civarı bir bütçen olsaydı direkt Daikin'den birkaç model önerebilirdim veya ustamın numarasını gönderirdim arar bilgi alırdın.
Son düzenleme:
ONDEARTH
Uzman
24binlik klima salonda kurulu mutfak ve 1 odaya doğrudan olmasa da arada salonla bağlantılı koridor var bu da diğer odalara gitmesini kolaylaştırıyor, gayet iyi serinletiyor mutfak ve odayı. Klimayı satan alırken klimacı büyük alın aynı soğutmayı daha az güç sağlayarak yapar dedi bize de o zaman mantıklı gelmişti bilemiyorum büyük almak daha mantıklı geliyor nedense 
Bilmiyorsun bari bilene çamur atma. Sadece BTU değerine bakarak klima alınmaz. Alınacak cihazın detaylı incelemesi, SEER, COP değerleri kompresör markası ve değerlerine bakarak alınır. Burada arkadaş ev 75 m2 demiş ama evin detayının hiçbir önemi yok neye göre en büyüğünü al diyorsun? Ayrıca ben 9 falan önermedim.İyi araştır büyük ve kaliteli bir şey almaya gayret et o zaman. Direkt buradakilere sorup hareket etme. Yukarıdaki arkadaş sanki parası kendi cebinden çıkıyor gibi ısrarla sana 9'luk öneriyor. 3 kuruş cepte kalacak diye 1 kere alıp senelerce kullanacağın üründen kısma bunlar gibi. Diğer markalar hakkında pek bilgim yok maalesef, 100k civarı bir bütçen olsaydı direkt Daikin'den birkaç model önerebilirdim veya ustamın numarasını gönderirdim arar bilgi alırdın.
Klimalar hakkında burada pek bir bilgi sahibi kimse bulamazsın o yüzden Adem Helvacı'yı takip et.
ExellionTR
Başarılı
24binlik klima salonda kurulu mutfak ve 1 odaya doğrudan olmasa da arada salonla bağlantılı koridor var bu da diğer odalara gitmesini kolaylaştırıyor, gayet iyi serinletiyor mutfak ve odayı. Klimayı satan alırken klimacı büyük alın aynı soğutmayı daha az güç sağlayarak yapar dedi bize de o zaman mantıklı gelmişti bilemiyorum büyük almak daha mantıklı geliyor nedense![]()
Öyle zaten hocam. Aynı durumu ben de yaşıyorum yeni klimayla birlikte. Ofisin ön kısmı tamamen cam, dışarı 1-2 derece civarı, klima 25 derece 3. kademede çalışıyor ve içeri şu an hamam gibi, ara sıra kapatıyorum bile. İç kapıyı da açtığım zaman sıcaklık oralara da kayıyor, soğuğu kırıyor.
dostum gir sitelerine firmaların keşif talebi oluştur ücretsiz gelip baksınlarSelam, Manisa-Akhisar da yaşıyorum. Yazın klimasız durulmuyor. Evim toplamda 75 metrekare. Amacım salona bir klima kurdurup en azından diğer odalardaki sıcağı kırması. Aklımda şu 3 model var. Manisa'da yaşadığım için Windsor servisine Vestel baktığından dolayı benim için ufak bir artı.
![]()
TCL Elite Plus TAC-18CHSD/XA73I WIFI A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima - Fiyatı, Yorumları
Elite Plus TAC-18CHSD/XA73I WIFI A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. - Trendyolty.gl
![]()
Altus (Arçelik Montaj Dahil) ALK1840 18000 Btu A++ İnverter Klima - Fiyatı, Yorumları
(Arçelik Montaj Dahil) ALK1840 18000 Btu A++ İnverter Klima yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın. - Trendyolty.gl
Ya da 18.000 BTU almana gerek yok bu fiyatlara çok güzel 12.000 BTU işini görür derseniz ona göre de model önerilerine açığım.
Böyle bir imkanımız var mıydı? Bilmiyordum.dostum gir sitelerine firmaların keşif talebi oluştur ücretsiz gelip baksınlar
ben geçen haziran aldım 3 firma keşfe geldi koyacakları yeri söylerler boruların geçeceği yeri söylerler. BTU önerisinde bulunurlar filan. Zaten genelde keşfe gelenler takıyor klimayı ve ücretsiz.
CRT_User
Yetkin