Deniz744

Başarılı
Arkadaşım bu akşam "müsait misin?" yazdı, ben de evet müsaitim buyur falan filan yazdım. Ailesiyle kavga etmiş falan filan, 300 TL istedi. Gönderdim, 200 daha lazım normalde 500 fakat seni de zora sokmamak için 200 istemedim dedi. Arkadaşımdır, zordadır deyip onu da gönderdim. Sonra bir 200 TL daha istedi ve IBAN'da para yok bahanesiyle reddettim. Sizce beni dolandırmış olabilir mi? Akşamdan beri kafamı kurcalıyor, para önemli değil de böyle birinin dolandırıcılık yapması fikri kafama uymuyor.

Aslında bu şüpheye düşmemin 2 nedeni var;
1- İlk önce 500 TL lazım deyip sonra 200 TL daha istemesi.
2- Sürekli +200 +200 istemesi de şüphelendirdi açıkçası.

Normalde böyle bir konu açma fikrim yoktu. Zaman gösterir diye düşünüyordum, fakat böyle bir konu açıp diğerlerinin fikrini alma fikri aklımdan çıkmadı.

Bu arada gelince misli ile ödeyeceğini, yemek ısmarlayacağını falan da söyledi. Normalde dürüst ve güvenilir biri, fakat ilk defa ve bir anda böyle bir şey yaptığı için şüpheye düştüm.

Şu anda kesin olarak “dolandırıldın” diyemeyiz, ama içgüdülerinin seni uyardığı yerleri ciddiye alman gerekir. Şüphelerin sebepsiz değil. Güven bir kez sarsıldığında, her şey şeffaf ilerlemeli. O kişi gerçekten dostunsa, bu şüpheleri de açık açık konuşabileceğin biridir zaten.

Bir insanı hayatından çıkarmak istiyorsan borç ver derler. Attığınız para büyük bir miktar değil o yüzden şu kadarcık bi’ para için geri ödeme yapmayacaksa onun karakteri olur. Zamana bırakın geri ödeme yapmazsa arkadaşlığınızı bitirirsiniz.

Şüphelerin gayet yerinde. Neden para istediğini söylememiş. 500 TL'ye ihtiyacı var mış en başında, senden 300 istemiş ki seni zora sokmamak için. Sonra aslında 200 liraya daha ihtiyacı olduğunu söylemiş. Sonra 200 lira daha atmışsın insanlık yapıp. Ondan sonra tekrar 200 TL istemiş.
Valla bu arkadaşınla samimiyetin ne derece bilmemekle beraber şu an seni enayi yerine koyuyor. O parayla ne yaptığını söylemesi lazım sana. Bir daha böyle borç para isterse atma.

Dostum yanlış anlama ama bence 500 lira dolandirilacak bir seviye degil. Arkadasin gercekten zor durumda. Cunku 500 lirayla anca 1 gun idare edersin. Bence gercekten zor durumda. Dolandirilma olayi kredi cekersin 200 bin lira veya kefil olursun 200 bin liraya vs. o zaman isler ters gider bu durumda dolandirilmis sayilabilirsin. Ama kimse kimseyi 500 lirayala dolandirmaz. Hatta ara arkadasini ve teselli et. Her aile de kavga tartisma olur.

Güncelleme: Borç yarına aktarıldı. Parası vs çalınmış bankada ne kadar inandırıcı bilemem.
Yarın verecek mi bakalım, vereceğini söyledi yarın tekrar güncelleme atarım.