Türkiye'de ne yazık ki eğitime verilen değer ortada. Çoğu kişinin de kendi mesleğini icra edemediğini göz önünde bulundurunca, erken yaşta bir işte çalışıp özgüven kazanmak oldukça kıymetli diye düşünüyorum.

Kasım'da nasip olursa 18 yaşıma girmiş olacağım. Aklımda hep bu soru dolanıyor ve bu konuda sizin yardımınızın dokunacağına inanıyorum.
Hatırı sayılır bir işte çalışacaksan (yani geleceği olan, ilerleyebileceğin) tabii ki çalışmak, iş hayatına atılmak mantıklı. Ama sırf çalışmak için kasiyerlik, kuryelik vesaire yapacaksan bence paraya da ihtiyacın yoksa git oku.

Hatırı sayılır bir işte çalışacaksan (yani geleceği olan, ilerleyebileceğin) tabii ki çalışmak, iş hayatına atılmak mantıklı. Ama sırf çalışmak için kasiyerlik, kuryelik vesaire yapacaksan bence paraya da ihtiyacın yoksa git oku.

Önümüzdeki sene KPSS'ye gireceğim hocam.

Önümüzdeki sene KPSS'ye gireceğim hocam.
Bunu söylemek çok üzücü ama bir yerlerde tanıdıkların yoksa atanma ihtimalin düşük. O yüzden bence varsa ilgilendiğin bir bölüm onu oku ya da varsa çalışabileceğin bir alan oraya yönel. Bir elektrikçide ya da bir restoranda çalışır en azından iş öğrenirsin ya da okursan da çevre edinir oradan yürürsün.

Ha tanıdık varsa zaten konuşmaya bile gerek yok, memur ol devam et 😂

Bunu söylemek çok üzücü ama bir yerlerde tanıdıkların yoksa atanma ihtimalin düşük. O yüzden bence varsa ilgilendiğin bir bölüm onu oku ya da varsa çalışabileceğin bir alan oraya yönel. Bir elektrikçide ya da bir restoranda çalışır en azından iş öğrenirsin ya da okursan da çevre edinir oradan yürürsün.

Hocam, ben öyle torpilmiş falan uğraşmak bile istemem ama dediklerinize hak veriyorum.

Katılıyorum. Özellikle üç dört sene KPSS çalışıp evde takılan kişiler var. Gocunacak bir şey değil, gir bir işe çalış. En azından kendi çapında birikim yapıp, tecrübe kazanırsın.