Detaylar
Kim cevapladı?
2
29422
Ziyaretçi
Katılıyorum hocam haklısınız. @ömeryeterHayır, değil. Yapılan her yeni güncellemede ayrı bir sorun ortaya çıkabiliyor. Bir oyun çıktıktan 2 sene sonra bile en basit hareket mekaniğiyle ilgili güncelleme alır mı be arkadaşım.
Stabil.
Yani masaüstünde oynamaya başladığımda alakasız bir şekilde droplar ve kasmalar yaşıyorum. RX 570 ile oynuyorum bu arada; ancak ona rağmen kasma oluyor.
Kim ne derse desin, burada tecrübe konuşuyor. Eskiden RX 580 8 GB kartım vardı ve CS2’de düşük ayarlarda 1080p’de sorunsuz şekilde 200 FPS oynuyordum. Şu anda RX 470 kullanıyorum; 4 GB olmasına rağmen yine düşük grafiklerde oynuyorum fakat bu kez çözünürlüğü 4:3 monitörde 1280×1024’e düşürdüm ve 130–140 FPS alıyorum. RX 470 4 GB ile senin doğal olarak daha yüksek FPS alman gerekir. Kart eski olabilir ama CS2 için gayet yeterli. Bu arada oyun optimize değil; ilk maça girdiğinde el bombası, sis veya molotof gibi şeyleri ilk attığında 1–2 saniyelik drop ve FPS düşüşü yaşanıyor. Ancak bunları bir kez gördükten sonra oyun motoru mu önbellekliyor yoksa RAM/VRAM mi etkiliyor bilmiyorum ama sonrasında drop olmuyor. Ayarları attığım resimdeki gibi yap; hangi çözünürlükte oynarsan oyna, dikey senkronizasyon kapalı olsun. Arkada açık program bırakma; Steam’i de çarpıya basarak simge durumuna küçült. Bunlar kartın yetersizliğinden değil, tamamen CS2’nin kötü optimizasyonundan kaynaklanan küçük detaylar.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör:
2
29422
Ziyaretçi
Öyle demeyin hocam Valorant'ya geçilmez.Sanırım Valorant'ya geçeceğim veya daha doğru olarak başlayacağım.![]()
Ömer_Yeter
Yetkin
Seçenekler tükeniyor. İçimde nedensizce oluşan bir "FPS oyunu açlığı" var.
2
29422
Ziyaretçi
BF4 tarzı oyunlara yönelin derim ben sayın Ömer hocam. Çok güzeller. Bayılıyorum. Severek oynuyorum.Seçenekler tükeniyor. İçimde nedensizce oluşan bir "FPS oyunu açlığı" var.
R6'ya geçiş dönemin başlasın o zaman.Seçenekler tükeniyor. İçimde nedensizce oluşan bir "FPS oyunu açlığı" var.
NiqhTmaRe
Başarılı
Bir çok arkadaş şu kadar FPS aldım falan demiş ama FPS'den ziyade onun kararlılığıda önemli. 300 FPS alıp 100'e düşüyorsan bu stabil sayılmaz. Tabii ki herkes aynı senaryoyu yaşamayacak sistem farklarından dolayı ama genel kullanıcı kitlesi (hassas bir oyuncuysa) stabil olmadığını anlayacaktır.