Detaylar
Kim cevapladı?Teknoloji ilerledikçe eski bileşenler değer kaybeder.
Haklısınız fakat şu an herkes DDR3'e yöneliyor.
termalmacun
Başarılı
Kim DDR3'e yöneliyor?
Liguori
Yetkin
- Makaleler
- 1
Türkiye'de şu an olmasa bile globalde, özellikle batı'da ve ABD'de DDR3 platformlarına bir dönüş var. Haswell era zamanına.
DDR2'yi bilmem ama DDR3 varsa neden olmasın.Sizce DDR3, DDR2 RAM'leri toplasam 2,3 yıl sonra satsam sizce mantıklı olur mu alıcı rahat bulunurmu.
DDR3 platformların 6-8 tane, bazen daha fazla SATA portu oluyor. Bir sürü x16 PCI-e slotu hatta bazılarında PCI slotu oluyor. Bunlarla çok güzel NAS veya router, server vs yapılabilir.
Satma kısmı saçma. Yatırım amaçlı değil, kullanma amaçlı mantıklı.
2-3 seneye AI balonu patlarsa bugün yüksek fiyata aldığın RAM'lerle birbirinize bakıyor olacaksınız. Ayrıca o parayla daha düzgün yatırım yapabilir olacaktın. Para aynı zamanda TL olduğu için enflasyona eriyor olacak. Çok saçma. Kullanacaksanız alın.
Son düzenleme:
Fordon Greeman
Uzman
İnternette etkileşim alsın diye abartılı başlıkla atılan haberlere çok bel bağlama derim. DDR3'e öyle sandığın gibi bir yönelim yok. Ayrıca sen sıradan birisi olarak bunun ticaretini ne kadar yapabilirsin? Bu işi ticarete döken adamlar zamanında hurda fiyatına eski donanım toplayıp yüzlercesini satan kişiler. Sen 5-10 tane biriktirip satmayı planlıyorsan hiç uğraşma. Üç kuruş için yıllarca beklemiş olursun. Çok sayıda alacaksan da bunlara alıcı bulmakta sorun yaşayacaksın. Nihayetinde ya çok uzun süre uğraşman gerekecek ya da toplu halde bunun ticaretini yapan birisine öldüm fiyatına satacaksın. Kısaca her türlü zarardasın. Tüketim ürünlerinden yatırım olmaz. Olacaksa da bu noktadan sonra olmaz. Kriz anında kazançlı çıkan kişiler kriz çıkmadan önce stoğunu yapmış olan kişilerdir. Sen bu saatten sonra alırsan stoğu yapan kişilerin müşterisi olursun sadece.
DDR2 sistem ne halta yarayacak ki doğru düzgün oyun mu açacak? Suni kriz var diye işe yaramaz mimariyi kim ne yapacak?
BülentDigiturk
Gelişen
Ne varsa eskilerde var. Ben olsam stoklarım DDR3 RAM.
Son düzenleyen: Moderatör: