Relapse 19

Üstün
Yer
Antalya
Sistem toplarken veya parça güncellerken anakart tarafında herkesin illaki favori bir markası ya da "bir daha kapısından geçmem" dediği bir tecrübesi oluyor. BIOS arayüzünün rahatlığı, VRM ve soğutma kalitesi, yazılım stabilitesi ya da garanti ve servis süreçlerini hesaba kattığınızda sizin şu an en çok güvendiğiniz üretici hangisi?

ASUS, MSI, Gigabyte, ASRock vb. yıllardır tık demeden çalışan veya tam tersi sizi pişman eden tecrübelerinizi sebepleriyle yazarsanız sevinirim. Siz hangi markadan devam ediyorsunuz? Ben şu ana kadar 3 tane sistem topladım ve hepsinde anakart tercihimi ASUS'tan yana kullandım. Bilgisayarı açarken ekranda o "ın Search of ıncredible" yazısını görünce içime garip bir rahatlama ve güven geliyor. BIOS arayüzünün kolaylığına ve kartın stabilitesine alıştığım için sanırım elim hep oraya gidiyor.

Gelecek yorumları merak ettim. ASUS çok övülüyor MSI ile beraber. ASUS hiçbir ürün kullanmadım yani istemediğimden değil, denk gelmedi. Merak ediyorum bu ASUS nasıl bir şeymiş. :D

ASUS, MSI ve Gigabyte'ı mevcut sistemde deneme şansım oldu. Benim tercihim Gigabyte'tan yana olur. BIOS arayüzü basit ve anlaşılır. Tabii ki markadan ziyade esas modele bakmak lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendime ve insanlara kaç kasa topladım belki sayamam ancak net bildiğim bir şey var, en iyi anakart markası diye bir şey yok. Burada kendi sistemlerimde kullandığım anakartları sorsanız teker teker model saymaya gerek yok ancak marka/sayı açısından şöyle bir liste verebilirim:

Asus'tan 5 model, MSI'dan 10 model, Gigabyte'tan 2 model.

Benim PC toplama serüvenim 2015-2016 gibi Skylake işlemciler ile başladı. Kendime sayısız sistem kurdum, yukarıdaki rakamların üstü vardır altı yoktur. Genel olarak MSI tarafına bir sempatim var ancak son zamanlarda gerek yazılımının kolaylığı gerek tasarımları ve kartların doluluğu sebebiyle şahsen Gigabyte bir gömlek üstte diğerlerinden.