Ben pek anlamıyorum valla çevre birimlerinden, tipi hoşuma giderse alıyorum.Razer yine iyide ben açıkçası Steelseries'in 1 konuda iyi olduğunu düşünmüyorum, fareleri berbat . Fare diyince akla Logitech Razer Asus geliyor zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?Guilty Conscience
Üstün
ASUS'un ROG serisine tek geçerim. Ekran kartımı alacağım? ROG. Mouse mu alacağım? O da ROG. Kulaklık mı alacağım? Yine ROG. USB flash mı lazım? O da ROG.
ErdemK
Yetkin
Logitech ekosistemi kullanıyorum diyebilirim. G733 ve G305 kullanıyorum. Klavyemi çok daha önce almıştım Corsair K55 Pro XT modelini kullanıyorum. Eğer klavyemin başına bir şey gelirse onu da Logitech alıp tamamlamak istiyorum.
Shock Blast
Uzman
Kendimi hakli çıkarmıyorum flagship diyerek savunmada yapmadım, ankette yazıyor zatenAnket açıyorsan eğer konulmayan markalar için tepki alırsın elbet. Kaç kişi Lamzu, ATK vs. yazmış. ASUS, Razer, SteelSeries bunların klavye ve fare işinde zamanları geçti. Flagship kelimesini kullanarak kendini haklı çıkartamassın. Kolay gelsin.
Flagship demek klavye fare direksiyon seti gamepad mousepad ve birsürü şey satıp Mediamarkt gibi mağazalarda açık satisa sunulan markalar oluyor , ATK falan sayılmıyor maalesefki, soruya baska 1 seyle cevap veriyorsun
Neyse bugünde size 1 sey öğretmiş oldum.
Dediğim şey sizin içinde geçerli @SF26
SF26
Üstün
Ben de sana diyorum ki, senin bu bahsettiğin markaların neredeyse hepsinin modası geçeli 5-6 yıl oluyor.Kendimi hakli çıkarmıyorum flagship diyerek savunmada yapmadım, ankette yazıyor zaten
Flagship demek klavye fare direksiyon seti gamepad mousepad ve birsürü şey satıp Mediamarkt gibi mağazalarda açık satisa sunulan markalar oluyor , ATK falan sayılmıyor maalesefki, soruya baska 1 seyle cevap veriyorsun
Neyse bugünde size 1 sey öğretmiş oldum.
Dediğim şey sizin içinde geçerli @SF26
Artık yeni markaları da flagship olarak değerlendirmen lazım, bu markalar tek bir konuya odaklı çalışıyor. Bunu algılaman lazım.
Hiçbiri. Yazdığın markaların hepsi para tuzağı. Artık bir sürü başka markalar çıktı ve komik yanı bu markalar çok daha ucuz ve iyi. Bende MCHOSE klavye ve mouse var, kulaklığını da alıp 3 lü set yapmayı düşünüyorum. Sizin dediğiniz markanın kazık fiyatlı bir bileşini fiyatına ben set diziyorum.
SteelSeries, Razer, Logitech, HyperX. Mouse, kulaklık, mouse pad, klavye konusunda en gelişmiş ve isim yapmış markalar bunlardır.
Aralarından en büyüğü Razer. Kulaklıktan tut, klavyeye kadar en iyilerini veya en iyileriyle kapışacak ürünler üretiyor. SteelSeries mesela Deathadder V3 Pro gibisini üretemez veya Blackshark V3 Pro gibisini üretemez.
Çoğu pro ekipman yenilerken en az 1 ekipmanı Razer’dan alıyor. Mouse değişen proların %70’i falan yine Razer alıyor. Piyasayı en iyisini üretmese bile çok büyük domine ediyor.
Öyle bir şirket ki çoğu ekipmanın sektöründe ya 1. yada 2. sırada. Çok nadiren 3. sıraya geriliyor.
İşte krallık böyle bir şey.
Aralarından en büyüğü Razer. Kulaklıktan tut, klavyeye kadar en iyilerini veya en iyileriyle kapışacak ürünler üretiyor. SteelSeries mesela Deathadder V3 Pro gibisini üretemez veya Blackshark V3 Pro gibisini üretemez.
Çoğu pro ekipman yenilerken en az 1 ekipmanı Razer’dan alıyor. Mouse değişen proların %70’i falan yine Razer alıyor. Piyasayı en iyisini üretmese bile çok büyük domine ediyor.
Öyle bir şirket ki çoğu ekipmanın sektöründe ya 1. yada 2. sırada. Çok nadiren 3. sıraya geriliyor.
İşte krallık böyle bir şey.
DeathAdder V3 Pro'nun scroll'u kronik sorunlu, övülecek hiçbir tarafı yok.SteelSeries mesela Deathadder V3 Pro gibisini üretemez veya Blackshark V3 Pro gibisini üretemez.
Razer, Logitech vs. sponsorluk dahilinde ücretsiz yolluyor onlara. Çünkü sponsorluk mevcut aralarında. X bir pro oyuncuya Logitech GPX 2 yollansa, o da gidip örneğin WLmouse Beast X Pro alsa, Logitech onunla olan sponsorluğunu fesheder. Yoksa yok mu pro arenada WLmouse kullanan? Lamzu kullanan? Pulsar kullanan? Var. Mousepad konusunda da pro arenada Vaxee mesela çok tercih ediliyor. Hatta açıklamanızda yazan mousepadin tasarımı bile Vaxee'ye ait.Çoğu pro ekipman yenilerken en az 1 ekipmanı Razer’dan alıyor. Mouse değişen proların %70’i falan yine Razer alıyor.
Kulaklık konusunda HyperX, SteelSeries, Logitech vs. daha iyi ama. Üçüncü parti firmalar henüz tam oturamadi kulaklık kategorisine.
Son düzenleme: