Sizce eski Techolay ortamı var mı?

• Oy verenlerin toplamı
    29
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski ortam kısmen var diyebilirim. Yeni üyelerin imlâ kurallarını uygulamaması dışında hiçbir şey gözüme çarpmadı. Moderasyon ekibi ilk başındaki gibi hâlâ. Başta görüştüğüm; sevdiğim, saydığım kişiler olmak üzere bir sürü saygıdeğer kişiyle iletişim kurduğum için büyümek sorun değil.

Oyun alanı büyüdü, park gelişti ama oyuncular yine aynı oyuncu. Ara sıra yeni kişiler gelip/çıkıyor. Elimizden geldiğince yardımcı olup ara sıra makara çıkarmaya devam edelim 🫡.

Son düzenleme:
İlk günden bu güne değiştiğini hissettiğim tek şey; yeni üyelerin imlâ kurallarını önemsememesi, baştan savma yazı yazması oldu. Moderasyon ekibi zaten başından beri yumuşak huyluydu, kendilerini tebrik ediyorum gerçekten çok az değişikliklerini hissettim.

Ayrıca ilk günlerdeki ortam tabii ki olamaz, sonuçta bir sürü kullanıcı giriş/çıkışı vs. oluyor. Ama benim sevdiğim üyeler, başından beri buradalardı. Yine çoğu burada neredeyse, genelde hep onlarla iletişim kurduğumdan benim için bir değişiklik olmadı açıkçası. Büyümenin getirdiği yabancılık hissi var ancak yine buranın demirbaşları bizmişiz gibi hissediyorum.
Çok abartılı yazım hataları olmadıkça bu kadar takıntı foruma zarar, her ufak yazım hatasında ceza atarlarsa onlarda biliyor ki forum ölür. Yeşil forumda imla kuralları sebebiyle 1 yıl ceza vermişlerdi forumu bırakmıştım, benim gibi böyle boş cezalardan 1 yıl yiyen çok insan var. Daha az önce 2 gün önce yapılan bir hatam için 1 gün ceza verdiler, dedim moderasyon gününde işlem uygulamadı diye önceki yaptığım hatalar yüzünden ban mı yiyeceğim? Yönetici arkadaşta bana 2 gün sorun olmaz diyor, tamam benimki hata falan okey ama bari moderasyon olarak işini zamanında yapamadın diye 1 saat ceza atarsın niye yani 1 gün ceza?

Çok abartılı yazım hataları olmadıkça bu kadar takıntı foruma zarar, her ufak yazım hatasında ceza atarlarsa onlarda biliyor ki forum ölür, yeşil forumda imla kuralları sebebiyle 1 yıl ceza vermişlerdi forumu bırakmıştım, benim gibi böyle boş cezalardan 1 yıl yiyen çok insan var. Daha az önce 2 gün önce yapılan bir hatam için 1 gün ceza verdiler, dedim moderasyon gününde işlem uygulamadı diye önceki yaptığım hatalar yüzzünden ban mı yiyeceğim? Yönetici arkadaşta bana 2 gün sorun olmaz diyor, tamam benimki hata falan okey ama bari moderasyon olarak işini zamanında yapamadın diye 1 saat ceza atarsın niye yani 1 gün ceza? Üstteki arkadaşın dediği gibi bırakın bu işleri.
Kısacası her gördükleri yazım hatasında ceza atarlarsa, ölüm fermanlarını kendileri imzalamış olur, ufak bir yazım hatası sebebi ile 1 hafta, 1 ay ban yiyeyim anında forumu bırakırım.

Olay yine uyarı sistemine doğru evrilmiş gibi görünüyor, kurallar sizlerin uyması ve bir düzenin sağlanması için vardır. Kuralların uygulanmadığı yerde sonuçlar nasıl oluyor bunu yaşadığınız ülkeden çok net görebiliyor olmanız gerekir. Kurallar uygulanırken elbette tolerans gösteriliyor ki gösterilmeye de devam edilecek ama siz tolerans gösteriliyor diye bunu kendi lehinize kullanamazsınız. Verilen uyarılar puan sistemi ile işliyor, siz aynı uyarı türünden sürekli uyarı alırsanız bir zaman sonra uyarılarınız katlanarak artmaya başlar.

İlkokuldan beridir verilen dil bilgisi derselerinden de bir şey öğrenmediyseniz burada aldığınız 10-20 uyarıdan sonra katlanan uyarılar sonucunda da şikayet etmeye hakkınız bulunmuyor. Elbette kimse bu dünyaya bunları bilerek doğmuyor ama öğrenmeniz için size 12 yıl eğitim veriliyor. Bu konu amacı dışına çıkmaya ve rapor sistemini meşgul etmeye başladığı için kilitliyorum. İyi sosyaller.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.