Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Sizce 2010 yılında yayınlanan Türk dizisi Ezel neden efsaneydi? Lütfen fikirlerinizi paylaşın. 🙏

Ayrıca lütfen Kurtar Vadisi ile karşılaştıracak iseniz "Kurtlar Vadisi daha iyidi." gibi basit bir mesaj yazıp geçmeyin.

Senaryodaki bazı olaylar benzer olmasa Ezel de gayet iyi dizi olabilirdi. En basitinden iki ana karakterin de intikam senaryosu var. İki karakterin de bi öğreticisi (ustası) var. İki karakterin de bu ustası bir yerden sonra ölüyor. İki karakterin de yüzü değişiyor, yeni bir kimlik kazanıyor.

Elbette Ezel'in de hikayesi güzel lakin bu tarz çok fazla benzerlik olmasa bugün Ezel vs KV kapıştırması yapıyor olabilirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güçlü senaryo, derinlemesine işlenmiş karakterler, sinematik anlatım, Ramiz Dayı gibi unutulmaz karakterler ve felsefi replikler üstüne de Toygar Işıklı’nın müzikleri sağ olsun, kendisinden efsane olarak bahsettiriyor. KVP karşılaştırmasını da saçma buluyorum, ikisi de birbirinden farklı konuları ele almış iki kaliteli yapım.

Güçlü senaryo, derinlemesine işlenmiş karakterler, sinematik anlatım, Ramiz Dayı gibi unutulmaz karakterler ve felsefi replikler üstüne de Toygar Işıklı’nın müzikleri sağ olsun, kendisinden efsane olarak bahsettiriyor. KVP karşılaştırmasını da saçma buluyorum, ikisi de birbirinden farklı konuları ele almış iki kaliteli yapım.
Evet benim yorumuma göre bu yorum daha doğru. İkisi birbirinden farklı çizgide ilerleyen, güzel ama benzer yapımlar.

Sizce 2010 yılında yayınlanan Türk dizisi ezel neden efsaneydi? Lütfen fikirlerinizi paylaşın. 🙏

Ayrıca lütfen kurtar vadisi ile karşılaştıracak iseniz "Kurtlar Vadisi daha iyiydi." gibi basit bir mesaj yazıp geçmeyin.

İkisini de izledim. Kurtlar Vadisi’ni yermeden nasıl yorum yapabilirim bilmiyorum ama Kurtlar Vadisi, milliyetçilik ve vatanseverlik gibi konuları sömürerek kendine çekiyor. Ezel’de ise izleyiciyi millet veya vatanla bağdaştırma gibi bir konu yok. Ezel, tüm dünyanın izleyebileceği bir yapımken Kurtlar Vadisi sadece Türklerin beğenebileceği bir yapım. Senaryonun her olayda ters köşe yapması, benim için Ezel’i çok kıymetli kılıyor. Kurtlar Vadisi’ni 24 yaşımda izledim ve olabilecekleri tahmin ederek izledim. Senaryo olarak da bazı sahneleri bana çok ucuz geliyor. Ezel, senaryo konusunda çok ince işlenmiş bir yapım.

Çünkü herhangi bir millet ya da ırk belirtilmeyen bir dizi. Yanlış anladıysan düzelteyim; "tüm dünyanın izleyebileceği" dedim, "beğeneceği" demedim. Kurtlar Vadisi ise Türkiye’deki mafyalaşmayı ve derin devleti anlatan bir dizi. Amerikalı birisine Kurtlar Vadisi izletemezsin, saçma bulur.

Herkese hitap edebilen bir dizi. Sadece silah temalı değil. Dizinin ana karakteri dönemin en iyi oyuncusu ve oyuncular rolü yaşıyor.

Herkese hitap edebilen bir dizi. Sadece silah temalı değil. Dizinin ana karakteri dönemin en iyi oyuncusu ve oyuncular rolü yaşıyor.
Tevfik sahnesini izlediğim zaman gözüm hep doluyor. Müthiş dizi ya. O sahneyi ilk izlediğim zaman inanılmaz derece üzülmüştüm. Oyuncuların rolü yaşaması da bence bize diziyi yaşatıyor.