Kanka Denuvo gibi önleme sistemleri sözleşmeyle çalışıyor, genel olarak minimum 6 ay sözleşme yapılıyormuş, oyun firmaları 6 ay satış hedefi koyup sonra salıyorları cracki, benim düşüncem GTA6 gibi satış bekleyen bir oyun 12 ay anlaşabilir.

Kanka Denuvo gibi önleme sistemleri sözleşmeyle çalışıyor, genel olarak minimum 6 ay sözleşme yapılıyormuş, oyun firmaları 6 ay satış hedefi koyup sonra salıyorları cracki, benim düşüncem GTA6 gibi satış bekleyen bir oyun 12 ay anlaşabilir.

Rockstar Denuvo kullanmıyor kendi sistemleri var GTA 6 kırılması 1.5 yıl falan sürer.

Denuvo ve benzeri koruma sistemleri yıllar boyunca oldukça gelişim gösterdi. Denuvo korumasına sahip oyunların yıllar boyunca korsana yenik düşmediğini biliyoruz. Buna en iyi örnekler arasından; Dead Space Remake, Call of Duty serisinin son oyunları, Black Myth: Wukong, Stellar Blade, Hogwarts Legacy, Dragon's Dogma 2 ve Atomic Heart gibi oyunları örnek gösterebiliriz. Hatta bir anime oyunu olmasına karşın Kimetsu no Yaiba'nın The Hinokami Chronicles oyunları bile korsanda bulunmuyor.

Evet, örnek gösterdiğim oyunların bazıları yeni olabilir ancak yeni olsalar bile oldukça popüler oyunlardan örnek göstermeye çalıştım ve aralarında yeni olmayan oyunlar da mevcut. Özellikle Call of Duty serisinden bazı oyunların yıllar sonra korsana yenik düştüğünü biliyoruz ancak bu süreç, 2 seneden daha uzun bir zaman aldı. Aynı şekilde Dragon's Dogma 2 ve Atomic Heart gibi oyunların da korsana düştüğünü biliyoruz ancak orijinal sürümlerde olduğu gibi korsan versiyonlarında güncel sürümleri bulunamıyor. Hatta güncel sürümlerini geçtim.. Oyunların sadece ilk çıkış veya geliştirilme aşamasındaki sürümleri sadece korsanda bulunabiliyor.

Aynı şekilde The Hinokami Chronicles oyunlarının da korsanda sadece emülatör sürümleri mevcut. Steam - Windows sürümleri korsanda bulunmuyor.

Yani Rockstar Games; hiçbir oyununda Denuvo kullanmıyor olsa bile ondan örnek alarak, kendi koruma sistemlerini de epey geliştirmiş olabilirler. Evet, dünyanın en çok beklenilen oyunu olabilir. Oyunu en kısa sürede kırabilmek için tüm korsan gruplarının hazırda beklediğine ve tüm yöntemleri deneyeceklerine de adım gibi eminim ama yinede çok kısa bir sürede kırılacağını düşünemiyorum. Tabii belli olmaz. Tamamen Rockstar Games'in koruma sistemine bağlı bir durum olacağı için kimse net bir şey söyleyemez bu konuda.

Rockstar bildiğim kadarıyla Denuvo kullanmıyor. Direk kendi korsan engelleme yazılımları var. Ben şahsen GTA 6 gibi bir oyunun Call of Duty gibi 7/24 internet bağlantısı istemiyorsa korsana düşmesinin çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Sonuçta GTA 6 gibi bir oyunu kırarsan büyük ses çıkarırsın. Bir çok korsan ekibide bununla uğraşacak.

Eğer korumayı tamamen Denuvo'ya bırakırlarsa ve kendi launcherleri zorunlu tutulmazsa ki böyle bir şey yapmazlar GTA 6'yı direk korsan bir şekilde oynayabilmenin imkanı olabilir. Denuvo'yu atlatmanın bir yolu var çünkü. Bu yolla Mafia The Old Country ve birkaç Denuvo isteyen oyunu sorunsuz oynadım.