Bütçe
55.000 TL

NothingnessN

Çalışkan
Cihaz
Lenovo LOQ 15IRH8
Merhaba arkadaşlar,

Techolay'ın dün paylaştığı Lenovo LOQ videosundaki sorun bende de mevcut.
Lenovo LOQ 15IRH8 modeline sahibim. RTX 4060 ekran kartı ve 13. nesil i7 işlemcisi var.

2024 Haziran ayında üniversiteye gidiyorum bu laptopu aldım. (Teknosa’dan satın aldım, cihaz 230W adaptörle geldi ve garantisi devam ediyor, Şu an universtem bitti mezun sayılırım.)

2025 Mart ayında GTA 5 Enhanced oynarken oyunun ayarlarda NVIDIA yerine Intel GPU'yu kullandığını fark ettim.
BIOS üzerinden ekran kartı ayarını değiştirince ise sistem hiç görüntü vermemeye başladı. Lenovo logosu bile gelmiyordu. Harici monitör bağladım ama "kablo takılı değil" uyarısı aldım.

Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce garantiye gönderdim ve yaklaşık 20 iş günü sonunda cihaz geri geldi. Şu an sorunsuz çalışıyor ancak tekrar aynı durumu yaşamayacağım anlamına da gelmiyor.

Fan performansının biraz yetersiz olduğu söyleniyor.

Sizce bu cihazı 50.000 TL civarına satıp benzer özelliklerde farklı marka bir laptop almak mı mantıklı olur, yoksa ortalama seviyede bir fan soğutucu alarak kullanmaya devam etmek mi?

Yazılım geliştirme, oyun, video düzenleme ve kodlama ile ilgileniyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Techolay'ın dün paylaştığı Lenovo LOQ videosundaki sorun bende de mevcut.
Lenovo LOQ 15IRH8 modeline sahibim. RTX 4060 ekran kartı ve 13. nesil i7 işlemcisi var.

2024 Haziran ayında üniversiteye gidiyorum bu laptopu aldım. (Teknosa'dan satın aldım, cihaz 230W adaptörle geldi ve garantisi devam ediyor, Şu an universtem bitti mezun sayılırım.)

2025 Mart ayında GTA 5 Enhanced oynarken oyunun ayarlarda NVIDIA yerine Intel GPU'yu kullandığını fark ettim.
BIOS üzerinden ekran kartı ayarını değiştirince ise sistem hiç görüntü vermemeye başladı. Lenovo logosu bile gelmiyordu. Harici monitör bağladım ama "kablo takılı değil" uyarısı aldım.

Kurban Bayramı'ndan birkaç gün önce garantiye gönderdim ve yaklaşık 20 iş günü sonunda cihaz geri geldi. Şu an sorunsuz çalışıyor ancak tekrar aynı durumu yaşamayacağım anlamına da gelmiyor.

Fan performansının biraz yetersiz olduğu söyleniyor.

Sizce bu cihazı 50.000 TL civarına satıp benzer özelliklerde farklı marka bir laptop almak mı mantıklı olur, yoksa ortalama seviyede bir fan soğutucu alarak kullanmaya devam etmek mi?

Yazılım geliştirme, oyun, video düzenleme ve kodlama ile ilgileniyorum.

Bence yeni cihaz al anakart yanması az buz bir şey değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yeni cihaz al anakart yanması az buz bir şey değil.

Haklısınız hocam ama 50.000 - 55.000 arasına benzer özelliklerde laptop bulmak birazcık zor gibi.
Ben normalde ASUS TUF 4050 ekran kartı olan modeli alacaktım ama arasında 1K fiyat farkı var diye gittim ve bu Lenovo LOQ 4060'ı aldım. Daha çok ASUS seviyorum diye ASUS bakmak istiyorum ama uygun fiyat yok gibi. İlla ASUS olacak diye bir şey de yok MSI da alabilirim tabii.

Haklısınız hocam ama 50.000 - 55.000 arasına benzer özelliklerde laptop bulmak birazcık zor gibi.
Ben normalde ASUS TUF 4050 ekran kartı olan modeli alacaktım ama arasında 1K fiyat farkı var diye gittim ve bu Lenovo LOQ 4060'ı aldım. Daha çok ASUS seviyorum diye ASUS bakmak istiyorum ama uygun fiyat yok gibi. İlla ASUS olacak diye bir şey de yok MSI da alabilirim tabii.

MSI Pulse alabilirsin.

Bu bilgisayari 50.000 TL civarina satamazsin. Daha iyi sifir cihazlar var 45K civarina. Ikinci elde taksit yapilamama vb. gibi dezavantajlari da sayarsak satabilecegin maksimum para 35K. Tahminim 30-35K arasindan gider.

Laptoplarda fanlı soğutucular hiçbir işe yaramaz, cihazın altını yerden yükseltecek bir stand yeterlidir. Ayrıca o laptopu 50000'e satmanız imkansız. O fiyata sıfır 4060, hatta 4070 veya 5050 cihaz bulabiliyorsunuz.

Laptoplarda fanlı soğutucular hiçbir işe yaramaz, cihazın altını yerden yükseltecek bir stant yeterlidir. Ayrıca o laptopu 50000'e satmanız imkansız. O fiyata sıfır 4060, hatta 4070 veya 5050 cihaz bulabiliyorsunuz.

Benim laptopu sahibinden de 2. el 50k ya koymuşlar ve 45'e düşerim demiş satan kişi.
Şöyle bir olay var, incelediğim sistemlerde 45-50k arasında hep 4050 var, sizin dediğiniz kasa olabilir, ben laptop diyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: