Çok fazla online hype vardı. Özellikle Beta 1.7.3'ten Beta 1.8'e geçerken popülerliği patladı. Canlı canlı yaşadım bunu.

Hele çok kısa bir süre sonra olan MINECON 2011 ile oyun resmi olarak çıkınca bu popüler çığ gibi büyüdü. O zamanların AntVenom, Tobuscus, Yogscast gibi YouTuber'ları daha da yaydı bunu.

Çok iyi hatırlıyorum minecraft.net üzerinden 2011 Kasım gibi 25 Euro'ya almıştım. Ah ne günlerdi.

Basit sebepler aslında ama en önemlisi her kitleye hitap eden bir oyun olmasıdır. Minecraft'ı 10 yaşında çocuk da, 30 yaşında adam da oynar. Her yaş kitlesine hitap etmek çok önemli bir unsurdur.

En büyük ikinci etkeni eklemeyi unutmuşum; oynanış rahatlığı. Bakın basit demiyorum, rahat. Oyunda istediğiniz her amacı takip edebilirsiniz. Bitirmek mi istiyorsun? Bitir, ejderha orada. Sadece ev mi yapacaksın? Yap, istersen hiç savaşma. Try harder birisi olup zorlayıcı bir şeyler mi yapmak istiyorsun? Yap, özgürsün. Yaratıkları kaldırmak mı istiyorsun? Çek barışçıla takıl. Hani Minecraft seni belirli bir kalıba sokmuyor, sen oyunu kendi kalıbına göre şekillendiriyorsun.

Diğer sebepler ise sistem gereksinimlerinin düşük olması, uzun yıllardır birçok dile gönüllü çeviriyle kendi dillerinde çeviri ekletilmesi, mükemmel mod topluluğu, içerik üreticileri, onu seven fanları gibi bir sürü tekil etkende eklenebilir.

Neredeyse ilk sürümlerden beri oynayan birisi olarak söyleyebilirim ki Minecraft bu popülerliğine birçok oyundan fersah fersah daha kolay erişti. Hani geliştiriciler o kadar rahattı ki, her şeyi oyuncular ve topluluğu halletti diyebilirim. Yoksa genel anlamda baktığınızda Minecraft hâlâ aynı Minecraft.

Ayrıca şu dönemde popülerliğine popülerlik katmasının diğer sebeplerinden biri ise oyunun harika tasarlanan müzikleri. Eskiden sesini kıstığımız müzikler şu an dinlediğimizde nostalji seline sokuyor. Minecraft – Volume Alpha çok ustalıkla oluşturulmuş müziklerdir.

Son düzenleme:
Oynaması basit dediğiniz gibi. Ayrıca örnek vermek gerekirse, GTA'da bir binayı kırıp dilediğimiz gibi şekillendiremiyoruz yani yaratıcılığımızı tam anlamlı ortaya koyamıyoruz. Fakat Minecraft'ta bu hem modlar hem de vanilla sayesinde bol bol var. Kısacası çoğu anlamda özgürsün.

Bence PvP sayesinde, 1.8'deki PvP hala birçok sunucunun giriş şekli, sunucu launcherları 1.8, 1.8 ile PvP çok kapsamlı ve eğlenceli hale geldi. Ayrıca hala severek oynanır.

Zamanın akışını değiştiremeyeceklerine göre, başka bir neden veya "nedenler" var burada.

Minecraft'in en çok satan oyun olmasının sebebi bana göre basit ama güçlü bir kombinasyon: Özgürlük, yaratıcılık ve sürekli güncellenen içerik. Oyuncular oyunda ne yapmak istediklerini kendileri seçebiliyor; ister devasa yapılar inşa ediyor, ister hayatta kalma modunda zorlukları aşıyor. Basit grafikleri sayesinde her cihazda çalışabiliyor, bu da erişilebilirliği artırıyor.

Bir de topluluk faktörü var: Modlar, sunucular ve içerik paylaşımı sayesinde oyun hep taze kalıyor. Ayrıca pazarlama stratejisi ve uzun süreli destek, Minecraft'in sadece bir oyun değil, bir fenomen olmasını sağladı. Kısacası, hem basit hem derin bir deneyim sunduğu için milyonlarca oyuncuyu çekti ve satış rekorları kırdı diyebilirim.