Önceden bunu yapmak istedim fakat pek de başarılı olamamıştım. Şu an evde tekim ve bundan dolayıdır ki aklıma bu soru gelmiştir. Sizce sabahlanmalı mı? Eğer sabahlanılırsa tam olarak ne gibi şeyler yapılır?

Gereksiz yoruyor vücudu sabahlamak. Zamanında uyuyup zamanında uyanmak en iyisi.

Zaten bir olayını olduğunu sanmıyorum. Uyku problemim uzunca bir suredir var ama yine de dikkat ederim bir şekilde.

Uyku problemin hâlihazırda varsa unut sabahlamayı. Bir kere yaptın mı uyku düzenini çökertiyorsun. Tekrar yerine oturtman için de ertesi günün akşamına kadar uyumaman gerekiyor. Yapma, etme cici kardeşim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden bunu yapmak istedim fakat pek de başarılı olamamıştım. Şu an evde tekim ve bundan dolayıdır ki aklıma bu soru gelmiştir. Sizce sabahlanmalı mı? Eğer sabahlanılırsa tam olarak ne gibi şeyler yapılır?
Bunu üniversite zamanında yaptım. Biraz ikinci öğretim olmamın da etkisi vardı bunda.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Hem vücudunu hem psikolojini zorluyor. Hiçbir şey gece uykusunun yerini tutmaz. Ayrıca bu durumu ''Uykusuzlar Kulübü'' vs romantize edenlere de kulak asma derim. Yok zeki insanlar az uyurmuş da uyuyamazmış da hikaye.

Ben normalde 11-8 takılırdım hayatım boyunca. Ama 2-3 haftadır oyunlar (özellikle Witcher3 ve RDR2) daha çok sarmaya başladıkça gece 2-3-4'lere kadar duruyorum, sabah da 10-11-12 civarı uyanıyorum.

Bir keresinde 39 saate kadar uyanık kaldım. İnanın bana rezalet bir deneyimdi, sabahlamak denen şeyin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Sabahlamak 1 gün boyunca uyumamak değil, sabaha kadar oturup sonra uyumaktır. Sabahlamak bazen güzel oluyor, tan vaktinde uyanık kalıp dışarıyı izlemesi, o sessizliğe şahit olmak güzel. Yani abartmadığınız sürece neden olmasın?

Yaz aylarında istemsizce sürekli sabahlıyorum ve hiçbir artısı yok, tamamen zarar, gereksiz. Oyun oynarken güzel oluyor ama, sabah aydınlanırken balkona çıkmak falan, iyi hissettirebiliyor.

Yaz aylarında istemsizce sürekli sabahlıyorum ve hiçbir artısı yok, tamamen zarar, gereksiz. Oyun oynarken güzel oluyor ama, sabah aydınlanırken balkona çıkmak falan, iyi hissettirebiliyor.
Bunu ben de yaz aylarında yaşadım. Bir yere kadar mükemmel hissettiriyor. Hele arkadaşın, sevgilin veya ailenden bir varsa sohbet etmek, bir aktivite yapmak bu zevki iki katına çıkarıyor.

Bunu ben de yaz aylarında yaşadım. Bir yere kadar mükemmel hissettiriyor. Hele arkadaşın, sevgilin veya ailenden bir varsa sohbet etmek, bir aktivite yapmak bu zevki iki katına çıkarıyor.
Evet, hatta yazın sabahlayıp 06.00-07.00 gibi dışarı çıkmak çok iyi hissettiriyor bence.