mustaine

Üstün
Selamlar. Saçımın yapısıyla ilgili çok sorun çekiyorum. Saçımın dalgalı, kalın telli ve sık bir yapısı var. Ben kendi gözüme hoş gelene kadar evde yıkıyorum, kremliyorum falan, çok uzun sürüyor. Bazen istediğim sonuca gelmiyor, evden bile çıkamaz hale geliyorum. He, güzel olunca çok güzel oluyor ama hem zor oluyor hem bazen olmuyor. Düzleştirme yaparak hem daha kolay bir saça hem de daha hoş duracak bir modele ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bu haliyle beni çok yoruyor. Rüzgarda mesela bozulduğunda su olmadan veya krem olmadan asla güzel bir hale gelmiyor, düz olursa en azından hala şekilli durur. Sizce Brezilya fönü tarzı şeyler yaptırmalı mıyım? Daha önce böyle bir tecrübesi olan varsa bilgilendirirse iyi olur.

Kardeş kökü sende olduğu sürece yapacak pek bir şey yok ama saçını yumuşak tutacak, ele avuca getirecek malzemeler vardır belki. Olsa bile uzun vadede saçın için pek yararlı olmayabilir. Fön olayıda saç derisini vs. çok hırpalar bence o da uzayınca zaten eski haline gelir. Saçını hırpaladığınla kalır.

Selam. Saçımın yapısıyla ilgili çok sorun çekiyorum. Saçımın dalgalı, kalın telli ve sık bir yapısı var. Ben kendi gözüme hoş gelene kadar evde yıkıyorum, kremliyorum falan, çok uzun sürüyor. Bazen istediğim sonuca gelmiyor, evden bile çıkamaz hale geliyorum. He, güzel olunca çok güzel oluyor ama hem zor oluyor hem bazen olmuyor. Düzleştirme yaparak hem daha kolay bir saça hem de daha hoş duracak bir modele ulaşabileceğimi düşünüyorum. Bu haliyle beni çok yoruyor. Rüzgarda mesela bozulduğunda su olmadan veya krem olmadan asla güzel bir hale gelmiyor, düz olursa en azından hala şekilli durur. Sizce Brezilya fönü tarzı şeyler yaptırmalı mıyım? Daha önce böyle bir tecrübesi olan varsa bilgilendirirse iyi olur.

Aynı saç yapısına sahibiz. Hatta benimkini hiçbir saç ürünü tutulmuyor du. Köpük sprey vs. sadece loriel Paris'in 8 sertlik jölesi tutuyor. Ben en sonunda saçımı uzatıp bağlamakta buldum. Çok uzun olmayacak sadece arka toplanacak. Kıvırcık saçlara çok yakışıyor ve 2dk da hazır oluyorum. Bağla çık.

Aynı saç yapısına sahibiz. Hatta benimkini hiçbir saç ürünü tutulmuyor du. Köpük sprey vs. sadece loriel Paris'in 8 sertlik jölesi tutuyor. Ben en sonunda saçımı uzatıp bağlamakta buldum. Çok uzun olmayacak sadece arka toplanacak. Kıvırcık saçlara çok yakışıyor ve 2dk da hazır oluyorum. Bağla çık.
Hocam arkaya doğru uzamıyor yukarı doğru uzuyor ve kahkül gibi gözümün önüne geliyor. He bir ara çok uzatmıştım bonus kafaydım denemek için bağlıyordum beğenmiyordum.

Kardeş kökü sende olduğu sürece yapacak pek bir şey yok ama saçını yumuşak tutacak, ele avuca getirecek malzemeler vardır belki. Olsa bile uzun vadede saçın için pek yararlı olmayabilir. Fön olayıda saç derisini vs. çok hırpalar bence o da uzayınca zaten eski haline gelir. Saçını hırpaladığınla kalır.
3 ay rahatım 3 ay sonunda beğenirsem gene yaptırırım istersem kel kalayım umurumda değil. Hiç saç olmaması kötü saçtan daha iyi bana göre.
-----
Saçım aynı PP'deki gibi bu arada.

Son düzenleme:
Hocam benim de saçım sizinki gibiydi. Dün, keratin yaptırdım ve şu an saçım dümdüz oldu. Aynaya bakınca sanki başka birine bakıyormuşum gibi hissediyorum 🤣.

Eğer yaptırmayı düşünürseniz, bu işlemin kimyasal olduğunu bilin. Ben, kimyasal olduğunu işlem sırasında öğrendim.

Keratin işlemi, oldukça sıcak ve acıtıyor. Ayrıca eğer yaptırmayı düşünürseniz, mutlaka açık alanda yapılmasını isteyin. Çünkü keratin kimyasal olduğu için, işlem sırasında çok duman çıkıyor. Bu duman, sizde yan etki yapmaması için açık havada yaptırın ve elinizden geldiğince az nefes almaya çalışın.

Hocam benim de saçım sizinki gibiydi. Dün, keratin yaptırdım ve şu an saçım dümdüz oldu. Aynaya bakınca sanki başka birine bakıyormuşum gibi hissediyorum 🤣.

Eğer yaptırmayı düşünürseniz, bu işlemin kimyasal olduğunu bilin. Ben, kimyasal olduğunu işlem sırasında öğrendim.

Keratin işlemi, oldukça sıcak ve acıtıyor. Ayrıca eğer yaptırmayı düşünürseniz, mutlaka açık alanda yapılmasını isteyin. Çünkü keratin kimyasal olduğu için, işlem sırasında çok duman çıkıyor. Bu duman, sizde yan etki yapmaması için açık havada yaptırın ve elinizden geldiğince az nefes almaya çalışın.
Hocam memnun musunuz?

Şu anlık memnunum. Saçlarım eskisinden daha temiz ve parlak görünürken, aynı zamanda eskisinden daha yumuşak şu an.

Tabii bu kimyasal bir işlem. Doğal keratinler de var ancak, kimyasal keratin kadar uzun süreli düzleştirme sağlamıyor. Bunu tekrardan hatırlatmak isterim. Eğer yaptıracaksanız, işinde iyi ve tecrübeli bir berber bulun. Bulamazsanız kadın kuaförlerinde yaptırın. Çünkü çok dikkat isteyen bir işlem bu.

Şu anlık memnunum. Saçlarım eskisinden daha temiz ve parlak görünürken, aynı zamanda eskisinden daha yumuşak şu an.

Tabii bu kimyasal bir işlem. Doğal keratinler de var ancak, kimyasal keratin kadar uzun süreli düzleştirme sağlamıyor. Bunu tekrardan hatırlatmak isterim. Eğer yaptıracaksanız, işinde iyi ve tecrübeli bir berber bulun. Bulamazsanız kadın kuaförlerinde yaptırın. Çünkü çok dikkat isteyen bir işlem bu.
Hocam tam istediğim şekilde olursa bozulduğu an gider tekrar yaptırırım. Ben böyle kafamı çok azıcık oynatsam bile saç oynasın istiyorum.
İstanbul'a giderim kuaförleri gezerim.

Hocam tam istediğim şekilde olursa bozulduğu an gider tekrar yaptırırım. Ben böyle kafamı çok azıcık oynatsam bile saç oynasın istiyorum.
İstanbul'a giderim kuaförleri gezerim.

Benim saçım şu an anlattığınız gibi, en ufak hareketimde oynuyor.

Aslında saçımın işlemi henüz bitmiş değil. Salı günü saçıma keratin uygulayan berberim "birkaç gün saçına su deymesin, elinle çok oynama, kafaüstü kulaklık kullanma. Perşembe günü tekrar gel." dedi. Yani bugün berberimin yanına gideceğim tekrar. Saçımı istediğim şekilde birazcık kısaltıp yıkayacak büyük ihtimal.

Benim saçım şu an anlattığınız gibi, en ufak hareketimde oynuyor.

Aslında saçımın işlemi henüz bitmiş değil. Salı günü saçıma keratin uygulayan berberim "birkaç gün saçına su deymesin, elinle çok oynama, kafaüstü kulaklık kullanma. Perşembe günü tekrar gel." dedi. Yani bugün berberimin yanına gideceğim tekrar. Saçımı istediğim şekilde birazcık kısaltıp yıkayacak büyük ihtimal.
Evet bana da asla su değmesin demişti berberdeki abi. Umarım hoşuma gider ya gitmezse diye korkuyorum. Olmazsa sıfıra vururum.