Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bana ne abi ya. Beni seven bir çift göz bile yoksa neyleyim siyaseti.

Seçime kadar eleştirip, seçim zamanında aklına bu şarkı gelicek bazı insanların:

1779381867726.webp

Özgür Özel aday olursa oy vermeye bile gitmeden hayatımı yarım bırakır doğrudan yurtdışına gider bir daha da buraya adımımı atmam. KK aday olursa da AKP kazanır.

Neyse kısaca fikrimi özet geçeyim: Herkesin fikrine saygılı olmakla beraber ben sırf adam gitsin diye aynısının kırmızısına oy vermeyeceğim. 23 seçimlerinde Piroya rağmen kazansın diye çabaladım bundan sonra Mansur Yavaşı aday göstermedikleri sürece oy falan beklemesinler. Kadrolu muhalefet olmak için çabalayanlara yardım edemem. Ben seçmenim beni kazanmaları gerek benim gönlümü hoş tutmaları gerek benim onları değil. İlla bir üçüncü yol çıkar çıkmazsa bile battı balık yan gider.

Eki Görüntüle 251064

Ben oy vermeyeceğim şahsen kazanabiliyorlarsa kazansınlar. Kürtçülük politikalarına devam etsinler. Sırrı'yı ansınlar. Amedspor'u kutlasınlar. Kazansınlar bakalım.
Eger mevcut iktidarin degismesini istiyorsan yapman gereken ilk adim, mevcut iktidari devirme potansiyeli en yuksek olan partiye oy kullanmak. Soyleyeceklerim bu kadar. Hicbirimiz oy kullanmazsak AKP otomatik kazaniyor zaten, bunun olmasini istiyorsan sikinti yok. Herkes ana onceligi unutuyor. Gectigimiz senelerde de hepimiz KK'nin dogru aday olmadigini ama iktidarin degismesi ugruna basmamiz gerektigini bilerek sandiklara gittik. Su an bir sey degismedi. Zaten gecen secimde de, ondan onceki secimde de KK kazansa bile sonraki secimlerde KK kesin giderdi. Su an olur da erken secim olur ve KK kazanir, bir dahaki secimde de KK gidecek, bunun kacari yok.

Burada sorulmasi gereken soru su: CHP'ye ne olursa olsun oy kullanacagim, yeter ki AKP gitsin mi, yoksa ben hicbirine oy kullanmam hepsi birbirinden rezil diyerek AKP'nin devam etmesini oturup izlemek mi?

Arkadaşlar, sizce unutulan bir şey yok mu? CHP kazanamaz diyorsunuz ama şu an oy oranlarında CHP birinci sırada. Belediye seçimlerinde de birçok yeri CHP kazandı.

Şu an CHP’nin başında Özgür Özel var ve CHP’li belediye başkanlarına sürekli haksız yere tutuklama ya da soruşturma yapıldığı konuşuluyor. İnsanlar da bunun siyasi olduğunu düşünüyor. Çünkü AK Parti belediye seçimlerinde birçok yerde kaybetti.

Bir ülkeyi yönetmek sadece genel seçim kazanmakla olmaz. Belediyelerin büyük kısmını yönetmek de önemli bir güçtür. Şu an birçok şehri CHP yönetiyor.

Bu yüzden CHP’ye neden hala küçümseyerek yaklaşıldığını anlamıyorum. Belediye seçimlerinde birinci oldular, oy oranlarında da öndeler. Buradaki sorun tam olarak ne?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.