Elime şu ana kadar geçen tek AMD kart RX 6800 oldu ve sorun yaşamadığım tek kart da o oldu. Teknoloji şans işidir. Kronik hata ile QC hatasını birbiriyle karıştırmamak gerek. Ben sorun yaşadığım NVIDIA ekran kartlarına da çamur atmadım; teknolojik alet neticede, illaki bir gün bozulacak veya illaki fabrika hatası olacak.

Bu forumdaki insanların başka bir insana göz göre göre kronik sorunlu bir ürün önerdiğine açıkçası pek rastlamadım. QC kaynaklı yaşanan problemler bana göre kafa ütüleyen gereksiz muhabbetler. İade veya değişim talep eder tekrar satın alırsın ama baktın ki ürün kronik sorunlu, o zaman almazsın veya önermezsin.

İmzamı atıyorum. Yahu zaten adamların 9000 serisinde kaç kartı var? Yok olmuş durumdalar, kendileri umursamıyor ama fanboyları bir taraflarını yırtıyor.

Ondan sonra en kıytırık NVIDIA kart neden 30/40 bin TL oldu diye ağlanır dururuz. Ama gerçi onu da düşünmeden alacak bir ton insan çıkar ki zaten var. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA ve AMD fanboyluğunu bırakacak olursanız, günlük kullanıcılar için apaçık şekilde şu gerçekleri görebilirsiniz; AMD 9000 serisi bir kart alanlar, ucuza kartını aldığı için gayet mutludur. Çünkü kart fiyatının hakkını vermiştir ve günün sonunda adil bir anlaşma vardır. Herhangi bir sorun yok.

Pahalı da olsa NVIDIA 4000-5000 serisi kart alanlar da mutludur. Çünkü sorunsuz bir deneyim yaşayacaklarını bilirler ve konfor alanında kalmanın huzurunu yaşarlar. Yine herhangi bir sorun yok.

Bu konuda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız, net bir şekilde bu sorun sizin o sorunu büyütmenizden kaynaklı. X markası veya Y markasının çıkarları için maddi kâr elde etmiyorsanız boş yere tartışmayın. Kimse kimseyi dinlemeyecek ve elde edeceğiniz yalnızca boşa zaman ve sizi öldüren stres olacak. Tıpkı bu başlıktaki bir yere varamayan insanlar gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı kullanmayı bilmiyorsanız kullanmayın yazmış biri :D
Trollük ve toksiklikten başka bir şey değil.

Yazılan şeyde bir gram mantık yok. Şu kartı üretenler bile okusa basar kahkahayı şu "kullanmayı bilmiyorsunuz" lafına.

Demek ki AMD ekran kartı kullanmayı bilmiyorsak bu kartlar öyle sıradan kişilerin kullanabileceği kartlar değil, AMD ana akım kişiler için kart üretmiyor sanırım. Sadece özel ayar bilenler için üretiliyor. Bu mantığa göre böyle sonuç çıkıyor. E öğret diyoruz, ses yok. Çünkü bilmiyor, fanboyluk yapmak için yazıyor.

Ben ekran kartımı kasaya takarım, sürücüsünü kurar oyunumu oynarım. Ama AMD'de iş böyle değilmiş anlatılana göre, akşama kadar oturup hacker gibi kod yazıp ekran kartına ayar çekecekmişiz. Yoksa "sen kullanmayı bilmiyorsun" gibi laflar dinleriz.

NVIDIA kullanıp "AMD'de bütün sorunlar çözüldü" diyene mi yanayım, ben AMD ile sorun yaşadığımda linç edip DDU ile sürücü silmeyi bilmeyene mi yanayım...

Neyse, umarım şu arkadaş bir gün AMD ekran kartı kullanma rehberi yapar da tüm Türkiye yararlanır.

RX 9070 XT alacağıma aynı paraya RTX 5070 tercih ederim öyle korkuyorum şu AMD kartlardan, isteyen fanboy da diyebilir. AMD, RX 400/500 serisinden başlayan "wattman" teranesinden beri mimli sanılıyor ama daha öncesinde çok da mazide sayılmayan "trafo" lakaplı R9 290/R9 290X ve yine halefleri R9 380/390/390X gibi facialar vardı. Bu şirketten çıkan kartlar, AMD olmadan önce ATI zamanında da berbattı, 90'lardaki ATI'nin Rage mimarisinden beri aynı terane. Hatta 2000'li yılların başından beri "ATI sürücü yazamaz" şeklinde dalga konusu oluyordu. O dönemlerde yine şimdiki gibi "Fiyat/Performans" pazarlamasından başka elle tutulur bir pazarlama yoktu. Özetle sonradan bunlar bu hale gelmedi, zaten hiç becerememişlerdi.

Son düzenleme: