Mesela beni en çok deli eden şey 11'de sağ tık menüsünün çok hantal olması.Yani hızlı ve akıcı değil. Bunun dışında da olağan dışı bir biçimde RAM tüketmesi olabilir. Umarız bu sorunları çözerler ve daha "kullanışlı" bir OS'e sahip oluruz.
Windows 11 görünce bile sinir oluyorum öyle bir işletim sistemi.

Mesela beni en çok deli eden şey 11'de sağ tık menüsünün çok hantal olması.Yani hızlı ve akıcı değil. Bunun dışında da olağan dışı bir biçimde RAM tüketmesi olabilir. Umarız bu sorunları çözerler ve daha "kullanışlı" bir OS'e sahip oluruz.
Sağ tık menüsü başta beni de rahatsız etmişti. Ancak zamanla alışılıyor.
Ram tüketimini normal buldum. Benzer şartlarda Windows 10'dan çok farklı bulmuyorum.

Mesela beni en çok deli eden şey 11'de sağ tık menüsünün çok hantal olması. Yani hızlı ve akıcı değil. Bunun dışında da olağan dışı bir biçimde RAM tüketmesi olabilir. Umarız bu sorunları çözerler ve daha "kullanışlı" bir OS'e sahip oluruz.

Bende öyle bir RAM tüketimi yok. Sağ tık da gayet normal hocam. Sistemde bir sorun olabilir.

Sağ tık Windows 10'daki gibi değil sadece onu kastediyorsanız. Ama RAM tüketimi hiçbir sürümde fazla olmadı.

Kurduktan sonra default haliyle kullansam deliye dönerdim muhtemelen. Bir ton ayarlama ve özelleştirme sonrası şu anda memnunum, çok ciddi bir sorun yaşatmıyor. Bazıları Dosya Gezgini'nin yavaş açılmasından şikayetçi olmuş. Bu sorun bende 2024 yılında Windows 11'i denediğimde vardı. Bu sene öyle bir sorun yaşamadım. 1 saniye bile sürmüyor Dosya Gezgini'nin açılması, saliseler içinde açılıyor.

Windows 11 aşırı yavaş, hantal ve bug kaynıyor. Sırf Excel için kullandığım iş PC'sine Windows 11 kurdular, o günden beri saçma sapan şeyler yaşamaya başladım bazen komple kilitleniyor, explorer.exe kendini bırakıp çöküyor, hatta Excel'de bile acayip hatalar çıkıyor. Windows 10'da bunların hiçbiri yoktu.

FPS oyunları için “windows 11 en kötü işletim sistemi” dediğimde de bir ton dislike yemiştim ama haklı olduğumu her geçen gün daha net görüyorum. 😄

Wwindows+Shift+s özelliği çalışmadığı için silip Windows 10 yükledim o derece gıcık bir durumda şu an Windows 11. bu kadar basit bir bug olamaz ama çözümü yoktu ben kullanırken. Ama 2-3 yıla kullanırız mecburen. Hatalarda düzelmiş olur.