Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Benim açıkçası kötüydü, çünkü ortama bir şekilde adapte olamamıştım hiçbir zaman. Lise 1 desen berbat ötesi, lise 2 desen daha da berbat ötesi...
Lise 3'ün ilk belki diğerlerine göre bir tık daha iyiydi.
Peki ya sizin nasıldı?

Lise hayatım boyunca yer yer çok güzel anılar edindim. Genel olarak sevilmeyen bir insandım ama beni sevenler bana yetiyordu. Nereden baksanız 4 yılım maksimum 5-10 kişi ile geçti. (sınıfların genelini 40 kişi sayarsak ve bunların bir kısmını da sınıftan olmadığını farz edersiniz ki aslında düşük bir sayı.) Tüm bunlara rağmen ben kendimce keyif alarak geçirdim. Yer yer çok kötü durumlara düştüm çok kötü yerlerde buldum kendimi ama bunlar olmasaydı da ben kendimi geliştiremezdim. Bu yüzden kötü geçmesine değil kötü geçmesine sebep olan noktalara göz atın. Çıkarabileceğiniz dersleri çıkarın. Bir daha aynı noktalara nasıl gelmeyebilirim? Sorusunu daima kendinize sorun ona göre hareket edin. Tekrardan aynı noktaya gelirseniz de demek ki çıkardığınız derslerde sorun var tekrardan üstünden geçin ama asla ve asla kendinize kızmayın. Hayat ve özellikle de lise hayatı iniş ve çıkışlarla dolu olacak. Zaten güzel noktası o. Kendinizi geliştirdiğinizi göreceksiniz.

İnişli çıkışlı ama keyifli bir 4 seneydi, pandemi hayatımı bükmeseydi Hüseyin Bürge yerine çok daha iyi bir lisede anı biriktirirdim ama olsun...

Berbattı, görmediğim zorbalık kalmadı, öğretmenlerden ve öğrencilerden nefret ediyordum. Ufaktan söyleyeyim mesela, 10. sınıftayken, sınıfta sigara içmeyen 2 kişiden birisiydim, elemanın birisi gelip ben sıramda otururken çakmakla elimi yaktı, hocaya söyledim hiçbir şey yapmadı, sıramda uyurken kafama ayakkabı fırlattılar sonra acıdan kafamı tutarken gülmekten öldüler. O kadar çok var ki aklıma dahi gelmiyor. Bu sene mezun oldum, yemin ederim hayatımda hiç bu kadar huzur dolmamıştım. Artık 8 saat boyunca konuyu kendi dahi unutmuş 50 60 yaşında tek amacı 17 yaşındaki çocuklara laf sokmak olan öğretmenleri dinlemek zorunda değilim.

Hayır. 9-10 grubum iyiydi, Lise 1'in 2. yarısından sonra ortam kuruldu ve güzeldi. 11-12 grubum en iyisi olabilirdi en zevk aldığım en keyif aldığım ortamdı. 1 haftada sağladık ortamı zaten, daha mezun olalı 3 ay olmasına rağmen özledim.

İyi gibiydi. Meslek lisesi olduğundan salak salak davranırsan ezilirsin ondan ötürü sınıf ortasında kavga da çıkardım dövüştüm de. Zayıf olursan ezerler hayatta kural diye bir şey yok. Kazanırsan haklısın kaybedersen kaybetmeye mahkumsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulum bana göre çok düşük seviye bir okuldu. Sebebi Lise sınavına çalışıcağıma eşşek gibi oyun oynardım. Neyse, okula bir türlü tamamen adapte olamadım. Ortam açısından fena değilimdir, ama Bilim, Sanat, Felsefe, Siyaset üzerine konuşan 1 kişiden başkasını görmedim. Herkes ya karı kız muhabbetindeydi ya da ergen şeyleriyle ilgiliydi. Futbal oynamazdım diye dalga geçen olmuştu, kızlar "Top musun yağ" falan diyodu fok balığı gibi. Pek umrumda değildi aslında.
Ortalama geçmişti. Keşke çalışsaydım. Ama hayatıma katkısı olacağı için değil, güzel zaman geçirmek için. Yoksa Lise'nin hayatıma diploma hariç bir gram faydası olmadı.

Şu an lise 3.sınıfa geçtim, 9 ve 10 çok kötü ve kaygılı geçmişti ama bu yıl hem akademik hem sosyal olarak iyi geçecek gibi.

9. sınıf herkesle takıldığımız ama samimiyetsiz bir yıldı. 8. sınıftan sonra biraz hayal kırıklığı gibi gelmişti 9 :D 10 güzeldi, bazı insanlarla yol ayrımına girdiğim ve yine makara bir seneydi. 11 çok güzeldi, arkadaş ortamları ayrı, ilişkisi ayrı, yapılan makaralar ayrı, kafa yapısının oturması ayrı. O sene samimiyet kurduğum kişilerle neredeyse her günüm geçiyor. Çok güzeldi ve unutamayacağım bir seneydi. 12'de çok güzeldi. Önceki senelerden tanışıpta pek denk düşemediğimiz elemanlarla kurduğumuz ortam en iyisiydi. Hala aktif görüşürüz yani. Okul kırmalar, müdürlük olmalar. Hepsi ayrı makaraydı ya. Hiçbirine keşke dememişimdir.