barcaxsto

Uzman
Yer
Türkiye
Bu gece, kendi hayatımdaki sorunlardan biraz olsun uzaklaşıp başka hikâyelere dalmak istiyorum. Belki sizin de özel bulduğunuz bir hikâyesi olan bir şarkı vardır. Eğer öyleyse onu dinlemeyi çok isterim. Benim için böyle bir şarkı var ve onu sizinle paylaşmak istiyorum.

"The Sopranos" dizisinin 6. Sezon 19. Bölümünün finalinde çalan "Ninna Ninna", sizi duygusal bir yolculuğa çıkaracak güçte bir şarkı. Bu Korsika ve Sardinya ninnisi, bir annenin oğlu Küçük Anton'a babası gibi haydut olmamasını tembihlediği dokunaklı bir hikâye anlatıyor: "Antoneddu, seni dağlarda haydut olmaktansa ölü görmeyi tercih ederim." Bu sözler, Tony Soprano’nun oğlu AJ’ye duyduğu karmaşık sevgiyi ve "Sen benim gibi değilsin, bu iyi bir şey" dediği o anı mükemmel bir şekilde yansıtıyor. AJ’nin intihar girişiminden sonra Tony’nin yaşadığı yalnızlık ve çaresizlik, bu melodinin hüzünlü notalarıyla adeta gözler önüne seriliyor. Şarkı, aile bağlarının ne kadar kırılgan ve değerli olduğunu, aynı zamanda ne kadar kolay yitirilebileceğini hissettiriyor.

Bu şarkı benim için çok özel çünkü dinlerken kendi hayatımdaki aile bağlarını ve ailem gibi sevdiklerimle geçirdiğim anları ve o anlardaki çatışmaları, yanlış anlamaları hatırlatıyor. Aile ilişkilerinin ne kadar hassas ve değerli olduğunu, ama aynı zamanda ne kadar kolay incinebileceğini hatırlatıyor. Şarkının hüzünlü melodisi, ebeveyn ve çocuk arasındaki sevginin bazen ne kadar karmaşık ve acı verici olabileceğini öyle doğal bir şekilde yansıtıyor ki, dinlerken kendimi bir ıssız bir göl kenarında tek başına oturmuş seçimlerini düşünen biri gibi hissediyorum. Bu sadece bir ninni değil. Aile, miras ve kayıplar üzerine derin bir düşünce yolculuğu.

Son düzenleme:
On küsür yıl önce Sony Walkman NWZ-B152 cihazımda vardı bu şarkı. Kim yüklemiş bilmiyorum. Ben olmadığını biliyorum sadece. Cihaz bozulduktan sonra yıllarca bu şarkıyı aradım. Asla bulamadım. Sonra 10 küsür yıl sonra Youtube veya Spotify, hangisi olduğunu hatırlamıyorum, 21 Ağustos 2022 günü bana önermeye karar verdi. Sağ olsunlar, var olsunlar.

On küsür yıl önce Sony Walkman NWZ-B152 cihazımda vardı bu şarkı. Kim yüklemiş bilmiyorum. Ben olmadığını biliyorum sadece. Cihaz bozulduktan sonra yıllarca bu şarkıyı aradım. Asla bulamadım. Sonra 10 küsür yıl sonra Youtube veya Spotify, hangisi olduğunu hatırlamıyorum, 21 Ağustos 2022 günü bana önermeye karar verdi. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Yorumlara baktım bir çok kişi sizinle aynı senaryoyu yaşamış, çok güzel bir şarkı ilk defa dinliyorum. :)

Panjabi MC'nin "Mirza Part 2" şarkısıyla ilgili hikayenize çok benzeyen bir anım var. Yıllarca, tam 13 yıl, bu şarkıyı aradım. Aslında bu tarz müzik şuanda hiç benlik değil asla dinlemem ama çocukken (5 yaşında) dinlediğimde bende yer etmişti ve aklımdan bir türlü çıkmıyordu. Nihayet 2018'de buldum.

5 yaşındayken amcamın oğlunun hazırladığı aile slayt videosunda duymuştum bu şarkıyı ve o dönem bu şarkıyı dinlemek için slaytı tekrar tekrar izlerdim. Yıllar sonra evi taşırken evin bodrumunda o slayt videosunun CD'sini buldum. CD'yi çalıştırmak için yaklaşık iki saat uğraştım, ama sonunda başardım ve Shazam'la şarkıyı tespit ettim. Şimdi içim rahat, huzurla ölebilirim...

Benim artık hikaye yaşayacak, güzel duygular hissedecek bir hayatım kalmadı. Ama belki bu şarkı bazılarına güzel bir hikaye olur. Çok nadir Türkçe şarkılar dinlerim. Aşağıya bırakıyorum. Seveceğinizi umuyorum. Eskiye götürür gibi bir havası var biraz.

Benim artık hikaye yaşayacak, güzel duygular hissedecek bir hayatım kalmadı. Ama belki bu şarkı bazılarına güzel bir hikaye olur. Çok nadir Türkçe şarkılar dinlerim. Aşağıya bırakıyorum. Seveceğinizi umuyorum. Eskiye götürür gibi bir havası var biraz.

Aynı duyguları paylaşıyoruz, hedeflerim ve kariyerim dışında düşündüğüm hiç bi' şey yok. İnsan önce kendini mutlu etmeli, kendi hedeflerini gerçekleştirmeli.
Bu şarkı benim için çok farklı bir yerde, tavsiyemdir.

Efsane bir şarkıdır, bende çok severim bunu :)

14 yaşımdan beri anlam ve hayat açısından benzerlik gösterdiğim şarkı:

"Belki buhranlar içerisinde yitip gitmiş ya da yok olmuş olabilirim fakat umut hala benim ellerimde yeşeriyor." - Geralt'ın Kılıcı

Aşağıdaki şarkı da 17 yaş kriziyle alakalı.

14 yaşımdan beri anlam ve hayat açısından benzerlik gösterdiğim şarkı:
Tam bir edit şarkısı insana muhteşem bir vibe veriyor ara sıra bende dinliyorum.
Aşağıdaki şarkı da 17 yaş kriziyle alakalı.
17 yaşınızda ne olduğu bilmiyorum ama bu şarkı paylaşıldığına göre... Umarım her şey gönlünüzce olmuştur.