Çözüldü .skiko dosyası nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RockyHighway79
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 421
  • Etiketler Etiketler
    nedir
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RockyHighway79

Üstün

User klasöründe böyle tuhaf bir dosya var. Bu dosya yolunda, daha önceden .skiko isminde bir dosya olduğunu hatırlamıyorum. Sonradan oluşmuş muhtemelen. Sizde de var mı böyle bir dosya? Konu açmadan önce internete biraz bakındım, ama bu dosyayla ilgili hiçbir şey bulamadım. Dosyanın içinde 2 tane daha dosya var, birisi Windows ile ilgili bir .dll dosyası. Gerçekten hiçbir şey bulamadım internette ya. Virüs gibi duruyor, Kaspersky ile taratınca da temiz çıkıyor. Ne yapayım bu dosyayı?

Son düzenleme:
Çözüm
Skiko, aslında iki boyutlu bir grafik işleme kütüphanesi olan Skia ile Kotlin uygulaması oluşturulduğunda bağlayıcı görevi gören kütüphanedir. Daha önce Intellij Idea veya Android Studio'da Java/Kotlin uygulaması çalıştırdıysanız ".skiko" uzantılı dosya oluşturulur. Muhtemelen DLL uzantılı dosyayı da Skiko run time esnasında oluşturmuştur, risk taşımaz. Proje artık işinize yaramıyorsa silmenizde bir sorun olacağını sanmıyorum.
Skiko, aslında iki boyutlu bir grafik işleme kütüphanesi olan Skia ile Kotlin uygulaması oluşturulduğunda bağlayıcı görevi gören kütüphanedir. Daha önce Intellij Idea veya Android Studio'da Java/Kotlin uygulaması çalıştırdıysanız ".skiko" uzantılı dosya oluşturulur. Muhtemelen DLL uzantılı dosyayı da Skiko run time esnasında oluşturmuştur, risk taşımaz. Proje artık işinize yaramıyorsa silmenizde bir sorun olacağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Kısa bir araştırma yaptığımda direkt JetBrains'in Skiko GitHub reposuna ulaştım:

Yani virüs değil, korkmanıza gerek yok. Eğer Kotlin ile bir yazılım geliştirmesi yaptıysanız oluşmuş olması normal. Şu anda IntelliJ IDEA ve Android Studio yüklü değilse gönül rahatlığıyla silebilirsiniz. Eğer bu iki yazılımdan biri yüklüyse klasörün durması daha mantıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…